Vandaag staat voor nummer 2 op de ranglijst ADO Den Haag o14 de belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen NAC uit Breda die op dit moment op de 1e plek staat. Met een gelijkspel is ADO Den Haag zeker van de kampioenspoule en heeft men de doelstelling bereikt. De druk bij de spelers is best hoog en dat merk je wel tijdens de openingsfase van de wedstrijd waarin de bezoekers het spel bepalen. De harde wind die op dat moment waait is ook bepalend voor het spel. Na 15 minuten spelen krijgt de thuisploeg meer de overhand in het balbezit en kans snel te gaan scoren. Echter, ADO Den Haag heeft veel problemen met de opbouw omdat NAC goed snel druk zet waardoor men dan toch op achterstand komt in de 19de minuut. De gelijkmaker valt in de 27e minuut uit een indirecte vrije trap van Sem Yvel die goed aflegt naar Raydrian Cornelia en hij schiet de 1-1 voor binnen. Hierdoor wil ADO Den Haag nog meer en dat gebeurt met nog geen 2 minuten later wederom een doelpunt van Raydrian Cornelia met de assist via een ingooi van Joey Brandt komt ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. Hierdoor is NAC een beetje van slag en daarvan weet de thuisploeg goed van te profiteren. Door goed werk van Andrew Imade zorgt hij ervoor dat de verdediger van NAC een eigen doelpunt maakt en op een 3-1 voorsprong komen. Tot aan de rust komt ADO Den Haag niet meer in de problemen en gaat men met een goede voorsprong lekker aan de thee.

De 2de helft begint voor ADO Den Haag heel goed met 2 kleine kansjes. Toch is het snel raak want in de 39ste minuut is het, na een goede assist van Kaj van Houwelingen, Lorenzo Maasland die goed inschiet en de 4-1 is een feit. Door het goede spel van ADO Den Haag komen de bezoekers er niet meer aan en het is zaak voor om dat de gehele tweede helft vast te houden. Een kwartier na rust brengt ADO Den Haag de stand op 5-1 met het 3de doelpunt van Raydrian Cornelia die een hele goede wedstrijd speelt. De bezoekers uit Breda weten zich geen raad meer en moeten ook niet veel later de 6-1 incasseren met ditmaal een doelpunt van Lorenzo Maasland. ADO Den Haag gaat door met doelpunten maken en de 7-1 is een feit door het goede werk van Raydrian Cornelia en uiteindelijk werd het een eigen doelpunt van NAC Breda. ADO Den Haag o14 blijft doorzetten en de 8-1 van Lorenzo Maasland komt dan ook op het scorebord. Via een fantastische solo van Andrew Imade wordt het ook snel 9-1. NAC Breda weet nog wel iets terug te doen door een vrije trap van ongeveer 17 meter knap binnen te schieten en de stand op 9-2 komt te staan. Met nog 5 minuten te spelen is de kampioenspoule een feit en de winst is zeker maar alleen de eindstand wordt misschien nog groter en uiteindelijk valt dan het 10de doelpunt via Lorenzo Maasland. ADO Den Haag blijft maar doorgaan met scoren en ook Max Wang pikt nog zijn doelpunt mee en maakt de 11-2 en dat is uiteindelijk de eindstand.

Na deze fantastische overwinning op de koploper mag ADO Den Haag de koppositie overnemen van de bezoekers en voert men na vandaag de ranglijst aan met nog 1 wedstrijd te gaan en wel volgende week uit naar Vitesse in Arnhem.