ADO Den Haag O17 ging voor de laatste uitwedstrijd van de eerste helft van het seizoen richting het hoge noorden al waar de degens werden gekruist met de leeftijd genoten uit Emmen. Na een voorspoedige busreis konden de jonge ooievaars onder leiding van het trainers duo Hoogendorp/Koswal laten zie met wat voor intentie ze waren afgereisd.

De intentie was duidelijk want binnen het kwartier stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Op het veld van het stadion van FC Emmen opende Brayley Tweeboom in de 2e minuut al de score door een voorzet van Sam Zeeman doeltreffend met het hoofd af te ronden. Toch was het oppassen voor de jonge ooievaars om de verdedigende taken niet uit het oog te verliezen. Eerst was het Zakaria Amallah en daarna Faissal Zefri met de een redding op de doellijn die de doelpogingen onschadelijk maakte. Dezelfde Faissal Zefri zou vervolgens de hoofdrol opeisen met de mooiste goal van de dag. Zijn schot van een meter of 25, op aangeven van wederom Sam Zeeman verdween strak in de rechterbovenhoek. De op dreef zijnde Sam Zeeman eiste de 3-0 op. Na een voorzet van Samir Bouchattaui wist hij die doeltreffend af te ronden. Hierna stokte helaas de doelpunten productie. Door een paar redding van de Emmen doelman werden schoten van onder andere Dave Star en Samir Bouchattaui niet in doelpunten om gezet.

In de tweede helft, vlak na rust komt ADO Den Haag gelukkig op en 4-0 voorsprong als een corner van Jesse Reinders in de kluts via Zakaria Amallah in het doel verdwijnt. Hierna is het verzet van Emmen zo goed als gebroken. Halverwege de tweede helft denkt Emmen de mogelijke ere treffer te maken maar deze wordt wegens buitenspel geannuleerd. Hierna wordt ADO Den Haag wat slordiger in balbezit ze zijn nog wel de bovenliggende partij maar hebben veel onnodig balverlies. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Faissal Zefri zijn tweede van de middag en zo gaan de jonge ooievaars met een goed gevoel aan de terugreis naar Den Haag beginnen.

Door dit resultaat mag ADO Den Haag O17 de tweede seizoenshelft gaan proberen om promotie naar de eredivisie in seizoen 2019/2020 af te dwingen. Maar voor het zover eerst is moet er nog 1 wedstrijd worden afgewerkt. Zaterdag 15 december komt VVV Venlo richting de hofstad. Aanvang 14.30u.