ADO Den Haag O17 sloot de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Voor ADO Den Haag stond er niets meer op het spel of toch wel voor de laatste speelronde bezet de ploeg van het trainers duo Hoogendorp/Koswal een 3e plaatst. ADO Den Haag heeft op NAC en de Graafschap een punt achterstand. Maar zich al verzekerd van een plaats bij de eerste vier welke recht geeft om na de feestdagenstop in de eredivisie laag uit te komen. Voor VVV Venlo was er nog een theoretische kans, maar deze was niet erg realistisch.
In een ijzige kou begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De eerste 100 procent kans komt op naam van VVV Venlo. Na niet resoluut ingrijpen van de ADO Den Haag defensie ging de VVV Venlo aanvaller alleen op Hugo Wentges af. Maar de ADO Den Haag goalie kwam daar als winner uit de strijd. Hierna kreeg ADO Den Haag een aantal mogelijkheden maar echte doelpogingen bleven nog uit. Na een kwartier spelen komen de geel groene toch op voorsprong als een afgevallen bal vanuit de 16 meter voor de voeten van Jesse Reinders komt. Deze weet vervolgens met een droge schuiver de VVV Venlo doelman kansloos te laten. Beide ploegen proberen er het beste van te maken maar zijn erg slordig met het balbezit. Voordat een van beide bij het vijandelijke doel zijn is de bal al weer bij de tegenstander. Zo staat er na 40 minuten spelen een 1-0 tussenstand op het bord.

De meeste supports zullen nog aan de warme versnapering hebben gezeten toen de mannen uit Venlo de tussenstand recht trokken. Want nog geen minuut na het begin van de 2e helft kwam VVV Venlo op 1-1. Lang stond deze tussenstand niet op het bord. Want 5 minuten later wist Brayley Tweeboom de Hagenaars weer op voorsprong te zetten. Na een lange rush liet hij de doelman kansloos door een droge knal in de lange hoek. Binnen 60 tellen had Tweeboom zijn 2e van de middag bijna binnen liggen maar de verdediging van VVV Venlo wist dat te voorkomen. Toch zou Brayley Tweeboom aan de basis staan voor de derde ADO Den Haag goal als Danyel Sikkens zijn voorzet weet te promoveren tot een doelpunt. Hierna ging de wedstrijd uit als een nacht kaars en was een ieder blij dat de scheidsrechter, de heer Kezer, af floot en de warmte opgezocht kon worden.

Na afloop bleek NAC zijn wedstrijd verloren te hebben en ADO Den Haag over de Brabanders heen ging. Zou het dan ook ADO Den Haag O17 lukken om kampioen te worden na de O14 en O13. Het wachten was op de uitslag van de Graafschap. Deze spelen op zondag dus werden de zenuwen op de proef gesteld. Maar even na de middag was daar de laatste uitslag. De Graafschap was thuis over de knie gegaan tegen FC Emmen. Door dit resultaat mogen de spelers van ADO Den Haag zich ook KAMPIOEN noemen.

ADO Den Haag O17 gaat volgend jaar proberen het verloren terrein te heroveren. Hiervoor gaat het in een hele competitie de strijd aan met Sparta, Volendam, Heerenveen, Zwolle, Excelsior, Twente, De Graafschap, Nac en Willem II. Een plaats bij de eerste 6 geeft recht op het eredivisieschap in seizoen 2019/2020. Maar voordat daar aan begonnen wordt gaat een ieder genieten van een hopelijke gezellige feestdagen stop. Zodat er met frisse moed aan deze uitdaging begonnen kan worden.