ADO Den Haag O19 moest vandaag winnen van AZ om zeker te zijn van de kampioenspoule en met een gelijkspel waren ze afhankelijk van de uitslag van NEC tegen Heerenveen. De Hagenezen probeerden vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter gelijk het initiatief naar zich toe te trekken, maar het was AZ wat voor het eerst voor gevaar zorgde. De ploeg uit Alkmaar nam na een kwartier dan ook een voorsprong toen een van de spitsen met een steekbal vanaf rechts vrij voor doelman Jack Morauw werd gezet en geen fout maakte 1-0. Na deze openingstreffer hebben de Hagenezen ruim twintig minuten nodig om over deze domper heen te komen, maar weten deze fase wel ongeschonden door te komen. In de laatste tien minuten van de eerste helft weet ADO Den Haag tot een aantal mogelijkheden te komen, maar zonder succes.

In de tweede helft gaat ADO Den Haag naarstig op zoek naar doelpunten en hebben binnen tien minuten al succes als Hugo Botermans, nadat het schot van Amin Essabri nog wordt gekeerd, in de rebound voor de gelijkmaker zorgt. De ploeg uit de hofstad zoekt hierna nog nadrukkelijker de aanval. AZ beperkt zich hierna eigenlijk alleen nog maar tot verdedigen en loerend op de counter. Het lukt ADO Den Haag echter niet om een bres in de Alkmaarse verdediging te vinden, zelfs niet in de laatste minuten als doelman Jack Morauw bijna continu als extra spits voorin te vinden is. De wedstrijd eindigt dan ook in 1-1, wat nadat de uitslagen bekend zijn voor ADO Den Haag onvoldoende blijkt om de kampioenspoule te bereiken.

De ploeg moet echter een groot compliment gegeven worden op de manier waarop ze gestreden hebben in deze wedstrijden reeks. Ze mogen nu even bijkomen en genieten van een welverdiende vakantie zodat er in het nieuwe jaar weer vol vertrouwen aan de nieuwe competitiereeks kan worden begonnen.

Opstelling ; Jack Morauw ; Timo de Vreede ; Jean Fritz Boom ; Cas van Altena (73e Quincy Does ) ; Niels Ens ; Lorenzo van Kleef ; Rabbi Mwenda (56e Nino Vittali ) ; Amin Essabri ; Yahya Boussakou ( 30e Evan Rottier ) ; Hugo Botermans ; Bram Wennekers ( 73e Kai Verbeek);