Na een korte feestdagenstop heeft ADO Den Haag O17 aanvang gemaakt met de voorjaarsreeks, met als doelstelling een plaats bij de eerste 6 welke recht geeft op een plek in de eredivisie voor het seizoen 2019-2020. Het trainers duo Hoogendorp/Koswal had niet de beschikking over een complete selectie. Naast de langdurige geblesseerde Enock da Costa en Hakil Wail en de doorgeschoven(naar de O19) Evan Rottier was Brayley Tweeboom niet beschikbaar. Voor deze eerste wedstrijd kwamen de leeftijdgenoten van Willem II naar de Hofstad.

ADO Den Haag zal binnen een minuut de intentie laten zien aan de gasten uit Tilburg maar een schot van Samir Bouchattaui mist nog de juiste richting. Ook Willem II laat zich in deze openingsfase gelden. Maar net zo als het schot van Samir Bouchattaui staat het vizier van de Tilburgers ook niet op scherp. Willem II dacht de score te openen maar de leidsman van heden middag keurde deze, op advies van zijn assistent af wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft opent ADO Den Haag de score als Samir Bouchattaui met een kopbal de voorzet van Danyel Sikkens achter de doelman weet te werken. Vlak na deze 1-0 moet Sam Zeeman handelend optreden bij een inzet van Willem II maar weet dit met verve te doen. ADO Den Haag weet voor rust de marge te verdubbelen als een vrije trap, gegeven voor het oppakken van een terugspeelbal, door Jesse Reinders boven de muur in het goal weet te schieten. Zo gaan beide ploegen aan een “bakkie” met een 2-0 tussenstand.

De tweede helft is nog maar een paar minuten oud als ADO Den Haag dicht bij de 3-0 is maar het schot van Jesse Spaans spat op de lat uiteen en de rebound is niet aan Samir Bouchattaui besteed. Toch is het Jesse Spaans die de 3-0 binnen schiet na een kwartier spelen. Als hij een niet goed verwerkte bal door de verdediging van Willem II doeltreffend weet af te straffen. Hierna zit de wedstrijd een beetje in het slot. Wordt er door beide ploegen nog wel geprobeerd te voetballen maar verder dan een paar schoten komt het niet meer. Zo sluit ADO Den Haag deze wedstrijd af met een 3-0 overwinning.

De jarige trainer Hoogendorp kon met een tevreden blik terug kijken op deze wedstrijd. Volgende week gaat ADO Den Haag proberen om in Zwolle dit te herhalen, aanvang 13.00 uur.