ADO Den Haag o19 is de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie voor behoud in de eredivisie goed begonnen. In de eerste wedstrijd moest er in Tilburg worden aangetreden tegen Willem II. Al vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat de Hagenezen hun vorm van voor de winterstop behouden hadden. Direct vanaf de aftrap hadden ze de score kunnen openen ware het niet dat de voorzet net niet goed genoeg was. Toch duurde het niet lang voordat ADO Den Haag op voorsprong kwam want in de 3e minuut is het Bram Wennekers die na goed doorzetten van Quincy Does voor de 0-1 zorgt. Nadat ADO Den Haag nog een aantal maal verzuimt om de score uit te breiden zijn het de Tilburgers die na 20 minuten gevaarlijk voor het Haagsche doel verschijnen, maar het is Timo de Vreede die verder onheil weet te voorkomen. Nog geen drie minuten later weten de Hagenezen de score te verdubbelen als Quincy Does zijn tegenstander weet uit te spelen en een afgemeten voorzet op Evan Rottier geeft die de bal tegen de touwen weet te schieten 0-2. Vlak na deze treffer heeft Quincy Does pech dat zijn inzet tegen de doelpaal gaat. Hierdoor blijft Willem II in de wedstrijd en na 35 minuten komen ze helemaal terug wanneer ze uit een, bij de tweede paal terug gekopte bal, en daarna ingekopte voorzet voor de 1-2 zorgen. Tot aan de rust krijgt ADO Den Haag nog een grote mogelijkheid die helaas gemist wordt en moet Willem II met 10 man verder nadat een speler veels te hard doorgaat op Evan Rottier.

Evenals in het eerste deel komen de Hagenezen goed uit de startblokken want in de 49e zorgt Rabbi Mwenda met een schitterend in de bovenhoek gekrulde vrije trap voor de 1-3. De gehele tweede helft komt ADO Den Haag behoudens een aantal schoten van afstand, die geen probleem vormen voor doelman Jack Morauw, niet meer in gevaar. Het is eigenlijk wachten of de ploeg van trainers Grunholz/ Roerade de score nog weet uit te breiden. Het duurt uiteindelijk tot de 79e minuut maar dan weet Hugo Botermans na goed storen van Evan Rottier voor de 1-4 te zorgen. Dit is tevens de eindstand, en begint ADO Den Haag O19 dus goed aan de competitie op weg naar handhaving .

Opstelling; Jack Morauw; Timo de Vreede; Lorenzo van Kleef; Cas van Altena (55e Dante Roethof); Niels Ens (77e Ousmane Barry); Rabbi Mwenda (69e Daan Hartemink); Nino Vittali (46e Kai Verbeek); Hugo Botermans; Quincy Does; Evan Rottier; Bram Wennekers (61e Carlo de Gelder)