ADO Den Haag o19 heeft geen vervolg kunnen geven aan de goede competitiestart en verloor vandaag kansloos maar onnodig van Heerenveen o19. Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de Friezen veel scherper aan de wedstrijd begonnen dan de Hagenezen. Nadat de Friezen eerst nog twee mogelijkheden onbenut hadden gelaten kwamen ze in de 9e minuut verdiend maar wel enigszins gelukkig op voorsprong. De bal caramboleerde na een mislukte inzet via een Haagsche verdediger in het doel 0-1. In het vervolg van de eerste helft bleven de Friezen de bovenliggende partij zonder zelf nog tot grote mogelijkheden te komen, maar ook de Hagenezen kregen deze niet. Beide ploegen gaan dan ook met een 0-1 tussenstand naar de thee.

De tweede helft laat een wat energieker ADO Den Haag zien, maar de ploeg weet niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. Als er na ruim een uur spelen onnodig balverlies in de verdediging wordt geleden en Heerenveen op 0-2 komt is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De Hagenezen proberen het nog wel maar eigenlijk zonder overtuiging en tevens zetten ze achterin de poort wagenwijd open. Heerenveen weet hier wel raad mee en countert zich in het vervolg dan ook naar 0-3 en 0-4 toe.

De komende twee weken is er geen competitieprogramma voor ADO Den Haag dus moeten ze tot 9 februari wachten om te laten zien dat deze wedstrijd een incident was.

Opstelling ; Jack Morauw ; Timo de Vreede (75e Magid Suleiman) ; Lorenzo van Kleef ; Jean Fritz Boom (62e Carlo de Gelder ); Niels Ens (46e Dante Roethof ) ; Rabbi Mwenda ; Nino Vittali ( 34e Kai Verbeek ) ; Hugo Botermans ; Quincy Does (73e Ousmane Barry ) ; Evan Rottier ; Bram Wennekers ;