ADO Den Haag O16 ging zaterdag op bezoek bij FC Volendam voor de derde competitiewedstrijd in het tweede gedeelte van het seizoen. Eerdere ontmoetingen resulteerden in een gelijkspel en een verloren wedstrijd. Na matige resultaten in dat eerste gedeelte van het seizoen zonder een gewonnen wedstrijd hunkert het team naar de eerste overwinning. Ook dit keer moest het team onvolledig vertrekken naar Volendam, omdat het team maar liefst 6 spelers mist door o.a. blessures. Om het team compleet te maken kon ADO Den Haag O16 de beschikking krijgen over vier spelers van ADO Den Haag O15, vanwege hun afgelaste wedstrijd. Als de wedstrijd begint zien we een voortvarend ADO Den Haag dat met goed voetbal het FC Volendam al in de beginfase aardig moeilijk maakt. In de eerste 10 minuten krijgt het team van Marvin v/d Valk al twee kansen. Delano Costella schiet van links op de goal, maar de keeper van FC Volendam weet de bal net weg te tikken tot een hoekschop. In de 8e minuut krijgt ADO Den Haag O16 een vrije trap vanaf rechts en de ingestudeerde variant wordt door Finn van Breemen genomen, maar door ADO Den Haag vlak voor het doel net gemist. In de 15e minuut lukt het met deze variant wel, de vrije trap, nu van links, door Delano Costella wordt fraai terug gekopt door Finn van Breemen, waarna Rens Sandell op fraaie wijze de 0-1 inschiet. Even werd gedacht aan buitenspel, maar de vlag van de grensrechter bleef omlaag. Tien minuten later breekt Delano Costella door na aangespeeld te worden door Rens Sandell. Zijn uithaal maakte de keeper van FC Volendam kansloos en de 0-2 is een feit. ADO Den Haag bleef goed voetballen in de organisatie en FC Volendam had weliswaar wat kleine kansjes, maar kon nog geen vuist maken. Ruststand 0-2.

Als de tweede helft begint zien we dat FC Volendam zijn organisatie heeft aangepast, terwijl er bij ADO Den Haag geen wisselingen hebben plaatsgevonden. Het duurt even voordat FC Volendam ook zijn eigen organisatie begrijpt en zet een tandje bij. Gaandeweg deze tweede helft wordt duidelijk dat ADO Den Haag de grip op zijn eigen organisatie kwijt lijkt te raken en FC Volendam veel feller is dan in de eerste helft. Er volgen veel Ooohs en Aaahs over en weer, als de kansen voor beide teams worden gemist. Kansen bij ADO Den Haag waren er voor Pharell de Macker, Rens Sandell en Jordan Gout, maar stranden allemaal in schoonheid. Ook FC Volendam kreeg zijn kansen. Deze werden tot opluchting aan Haagse zijde slordig verwerkt of Kilian Nikiema stond in de weg en hield de verdediging (Sam Li, Keanu Does, Jay Raghoebarsing en Gioelle Nicolaas) van ADO Den Haag, de boel achterin redelijk dicht. Bij het fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter is de eerste overwinning van ADO Den Haag O16 dan ook een feit.

ADO Den Haag O16 heeft laten zien dat het een wedstrijd kan winnen en als team kan samenwerken. Ook de nul werd gehouden en dat is ook een groot compliment voor het team. Nu lekker in deze flow blijven zitten en de overtuiging vasthouden dat er overal winst te behalen valt.
Aankomende zaterdag heeft het team geen competitie-verplichtingen, dus kan het zich goed voorbereiden op de ontmoeting uit tegen FC Utrecht de week erna.

Opstelling ADO Den Haag O16: Kilian Nikiema, Sam Li, Jay Raghoebarsing, Keanu Does, Gioelle Nicolaas, Sacha Komljenovic, Pharell de Macker, Finn van Breemen, Rens Sandell (60. Jordan Gout), Delano Costella (70. Calvin Gustina), Anthony Costella (75. Finn Dicke)