Op een zeer winderig sportpark Corpus Den Hoorn in Groningen moest ADO Den Haag vandaag aantreden tegen de plaatselijke FC. Door de zeer harde wind was goed voetbal bijna onmogelijk. Het was dus voor beide teams aanpassen aan de omstandigheden en waar de Hagenezen probeerden met combinatievoetbal tot kansen komen zocht Groningen vaak via een lange hoge bal op hun grote kopsterke spits de aanval. Tot echt grote mogelijkheden weten beide ploegen echter niet te komen. Toch komt Groningen voor rust op voorsprong want net voordat er een half uur gespeeld is krijgen ze een strafschop die ietwat gelukkig benut wordt.

Na de thee is het ADO Den Haag die wat meer het initiatief heeft al moet het wel bedacht zijn voor de tegenaanvallen van FC Groningen. Zo is het Jack Morauw die na 56 minuten goed redding brengt op een vrije schietkans van de Groningers. Alles wat de Haagsche ploeg in het vervolg van de wedstrijd ook probeert het lukt ze niet om de gelijkmaker te produceren. De wedstrijd eindigt dan ook in een ietwat ongelukkige 1-0 nederlaag voor ADO Den Haag.

Zaterdag 16 februari speelt ADO Den Haag O19 een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Almere City O19.

Opstelling ADO Den Haag; Jack Morauw; Timo de Vreede; Jean Fritz Boom; Feng Zihao (46e Nino Vittali); Dante Roethof (46e Zakaria Amallah); Lorenzo van Kleef; Rabbi Mwenda (73e Ousmane Barry); Hugo Botermans (46e Amin Essabri); Quincy Does (65e Daan Hartemink); Evan Rottier; Bram Wennekers