Zonder de geschorste Noah Philipsen en de ontbrekende Zepiqueno Redmond en Yiandro Raap vertrok ADO DH O13 naar Utrecht waar de derde competitiewedstrijd op het programma stond. Met een krachtige wind, dwars over het veld, begon ADO DH vol vertrouwen aan de wedstrijd. Dat de prestaties van de talenten van Martijn den Haan niet onopgemerkt waren gebleven, bleek aan de opstelling van FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad liet ADO DH veel aan de bal en liet zich terug zakken op eigen helft. De thuisploeg hoopte zo op slordigheden en foutjes van de bezoekers, waardoor zij snel de diepte konden zoeken via de twee snelle en vaardige aanvallers. Dat de gekozen tactiek succes had, bleek al snel. De eerste kans was voor FC Utrecht na een diepe bal op de snelle aanvaller. Sem Eekhout kon met een goede redding een vroege achterstand voorkomen. ADO DH had veelvuldig de bal en drong FC Utrecht terug op eigen helft. En na een goede aanval kreeg ook ADO DH een mogelijkheid via Maikey Houwaart. Maar zijn schot ging over het doel. Kort daarna kreeg ADO DH een vrije trap net buiten het 16 meter gebied na een overtreding op Figo de Voogd. Dan Schallenberg melde zich, maar schoot de bal over het doel. ADO DH was de ploeg met het meeste balbezit, maar kon toch niet voorkomen dat FC Utrecht gevaarlijk werd. De thuisploeg kreeg wederom een goede kans om te scoren, maar het was weer doelman Sem Eekhout die goed bleef staan en het schot tot corner verwerkte. Uit de corner van FC Utrecht kreeg ADO DH via Jayden Tammes de kans op 0-1. Op eigen helft werd hij de diepte ingestuurd en ging alleen op het vijandelijke doel af. Helaas speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper van FC Utrecht de bal tot corner kon verwerken. Uit de genomen corner kregen Giovanni de Jesus Pina en Thijmen de Jong de gelegenheid op scoren, maar de keeper van de thuisploeg keepte attent. Het was uiteindelijk toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een overtreding net buiten het 16 meter gebied kreeg FC Utrecht een vrije trap. Het schot kon in eerste instantie nog gestopt worden door Sem Eekhout, maar uit de rebound scoorde FC Utrecht 1-0. Enkele minuten later was het alweer gelijk na een prima aanval van ADO DH kwam de bal voor de voeten van Maikey Houwaart. Die twijfelde niet en schoot de bal vanaf 17 meter hoog in de bovenhoek en bracht de stand op 1-1. Daarna kreeg ADO DH nog enkele mogelijkheden om te scoren, maar enig geluk ontbrak.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. ADO DH speelde met (wind tegen) overtuiging en bravoure en de thuisploeg liet zich terug zakken op eigen helft. ADO DH was veel aan de bal maar had moeite om echte diepgang te vinden. FC Utrecht loerde daarentegen op de counter en kreeg na 13 minuten dan ook de beste mogelijkheid. Een afstandsschot net buiten het 16 meter gebied werd fantastisch gekeerd door Sem Eekhout. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en gingen op zoek naar de 2-1. Via de ingevallen Kaj Tops werd ADO DH nog gevaarlijk, maar het was FC Utrecht dat op 2-1 kwam. Uit een aanval via de rechterkant werd er onvoldoende druk op de bal gezet, waardoor het schot (gedragen door de wind en enigszins verandert van richting) over keeper Sem Eekhout heen ging. De laatste minuten ging ADO DH nog op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het zelfs nog mogelijkheden om te scoren. Maar de harde tegen wind zorgde ervoor dat de schoten vanuit de tweede lijn kracht miste. De laatste kans was voor Ty Shaun van Gonter. Hij probeerde de bal uit een vrije trap van links nog in het doel te krijgen, maar zijn poging ging over het doel. Zo bleef het bij 2-1 en dat was tevens de eindstand. Gezien het spel en het wedstrijdbeeld had een gelijkspel verdiend geweest. Helaas gaat dat bij voetbal niet altijd op. Ondanks het verlies kan ADO DH terugkijken op een goede wedstrijd met veel strijd en rust aan de bal. Volgende week staat er een echte kraker op het programma. Dan komt koploper Sparta O13 op bezoek bij de Aftrap en kan ADO DH zich revancheren.