Op zaterdagmiddag 02-03-2019 moest ADO Den Haag O15 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Er werd in het Kras stadion gestreden voor een plek in de halve finale van de KNVB beker, kortom: een mooi affiche. Eerder speelde beiden ploegen al tegen elkaar, waarbij ADO Den Haag uiteindelijk aan het langste eind trok. FC Volendam werd toen in eigen huis met 3-2 verslagen. Dit terwijl de ploeg van trainer Mark Schuur in de 70ste minuut nog met 1-2 achter stond. Aangezien dit een hele andere wedstrijd is met andere belangen zal ADO Den Haag er een tandje bij moeten doen om de halve finale te bereiken.
Wat bij de warming-up al direct duidelijk was, was dat Volendam een fysiek sterke ploeg heeft met veel snelheid. Het was dus zaak om de diepte uit het spel te halen en zodoende tot fatsoenlijk veldspel te komen. Mocht de bal doorschieten was het zaak voor de doelman van ADO Den Haag om de laatste ruimte te bespelen. Om precies 12:00 uur blies scheidsrechter Zandbergen op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd. De spelopvatting van beide ploegen was direct duidelijk. ADO Den Haag probeerde te voetballen en zodoende tot kansen te komen. FC Volendam speelde vooral de lange bal, waarbij er gebruik kon worden gemaakt van de snelheid van de voorste 3 spelers. FC Volendam kreeg direct in de 1ste minuut de 1ste kans. Er werd naast geschoten door de speler van FC Volendam. Doordat er erg slap begonnen werd en ADO Den Haag steeds meer terug werd gedrongen kon FC Volendam in de 4de minuut voor de 1-0 zorgen. De manier waarop dit gebeurde is teleurstellend. Uit een ingooi stond er zomaar een speler van FC Volendam voor doelman Bas Tanis. Niet veel later loste Finn Dicke een schot op het doel van FC Volendam. De doelman van FC Volendam had een goeie redding in huis waardoor de stand 1-0 bleef. In het eerste kwartier liet ADO Den Haag zich vooral afbluffen op de omschakeling. De restverdediging stond een aantal keer niet goed, vooral achterin. Telkens kon FC Volendam na een lange bal gevaarlijk worden. in de 20ste minuut kreeg ADO Den Haag een mogelijkheid om een doelpunt te maken. Na een goed opgezette aanval kon Sofyan El Hanoudi net niet bij de bal. Het spel schommelde een beetje heen en weer, waar de kansen ook schaars waren. Zo kregen de Oranjehemden in de 25ste minuut nog een mogelijkheid te scoren, nadat de doelman van ADO Den Haag de bal zo in de voeten schoof van de nummer 9 van FC Volendam. In de 33ste minuut van deze wedstrijd kreeg ADO Den Haag op ongeveer 19 meter van het doel een vrije schop. Calvin Gustina nam deze en schoot hem mooi in het doel, 1-1! Dit was een opsteker voor de O15 van ADO Den Haag. De resterende 9 minuten van de 1ste helft leverde niks meer op, het spel kabbelde een beetje voort.

Het was in de beginfase van de 2de helft gelijk duidelijk te zien dat er feller gespeeld werd. Duels werden nu wel met de volle 100% in gegaan, de linies zaten weer kort op elkaar en er werd brutaler gevoetbald. ADO Den Haag was telkens dreigend en FC Volendam kwam er moeilijk uit. In de 44ste minuut resulteerde dit in een schot van Calvin Gustina, waarbij de doelman van FC Volendam ervoor zorgde dat het 1-1 bleef. In de 48ste minuut dacht iedereen die ADO Den Haag een warm hard toedraagt dat de 1-2 gescoord werd, toen plotseling de assistent-scheidsrechter van FC Volendam met de vlag omhoog stond wegens buitenspel. Zonde, maar uiteindelijk een terecht afgekeurd doelpunt. Het was een tegenvaller voor ADO Den Haag dat Mustafa Tetik geblesseerd uitviel. In de 53ste minuut kwam hij na een duel op zijn neus terecht, waar hij erg veel last van had. ADO Den Haag bleef de best voetballende ploeg en had in deze fase het meeste recht op de overwinning. In de 68ste minuut schoot Calvin Furtado snoeihard op de bovenkant van de lat. In het voetbal geldt de wet: als je zelf niet scoort, valt die aan de andere kant. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. In de 70ste minuut scoorde FC Volendam de 1-2 uit een hoekschop. De bal kwam in de kluts bij een speler van FC Volendam terecht die de bal achter doelman Bas Tanis schoot. Een teleurstelling voor de mannen van trainer Mark Schuur. Desondanks bleven ze doen waar ze goed in zijn, namelijk voetballen. Dit resulteerde nog in 2 grote kansen in minuut 74 en 76. Het mocht alleen niet zo zijn en zo verloor ADO Den Haag de wedstrijd met 2-1 van FC Volendam. In de 77ste minuut floot scheidsrechter Zandbergen voor het einde van deze wedstrijd. FC Volendam is door naar de halve finale van het toernooi en ADO Den Haag kan zich nu volledig richten op de competitie.

Een matige 1ste helft gevolgd door een goede 2de helft. Zoals trainer Mark Schuur na afloop ook al aangaf heeft ADO Den Haag deze wedstrijd op basis van de 1ste helft verloren. Op het moment dat er in de 1ste helft net zo werd gespeeld als in de 2de helft had er veel meer ingezeten. Een mooie les voor de O15 van ADO Den Haag.