De jonge ooievaars onder leiding van het trainer Hoogendorp mochten dit keer op zondag aantreden. De leeftijdgenoten van de Graafschap werken hun thuiswedstrijden namelijk op zondag af. Zodoende reisde ADO Den Haag O17 op de vroege ochtend richting Doetinchem om te proberen wat de volwassen ooievaars vrijdag helaas niet lukte, namelijk wel drie punten mee terug te nemen richting Den Haag.

Onder herfstachtige omstandigheden begon ADO Den Haag uitstekend aan deze wedstrijd het had veelvuldig bal bezit. De Graafschap moest zeker de eerste 30 minuten zijn meerdere erkennen. ADO Den Haag O17 had in deze fase de regie in handen maar uitgespeelde kansen waren er niet. ADO Den Haag O17 had een aantal mogelijkheden. Zo waren er schoten van Evan Rottier (redding keeper), Thomas van Haaften (schot voorlangs) en Samir Bouchattaui (schot gekraakt). De laatste 10 minuten deed de Graafschap wat terug met een schot van afstand dat de juiste richting mistte en op slag van rust een omhaal van de spits maar deze ging over het doel van Hugo Wentges. En zo gingen beide ploegen de warme kleedkamer opzoeken met een 0-0 tussenstand.

Na rust schoot ADO Den Haag O17 uit de startblokken om het krachtsverschil in de eerste helft nu met doelpunten te gaan uitdrukken. Hiervoor was Brayley Tweeboom in het elftal gekomen om met zijn lengte wat extra gevaar in de zestien meter te brengen. En zo geschiedde na 3 minuten een perfecte voorzet van Evan Rottier werd door Brayley Tweeboom koppend afgerond. De openingsgoal was voor de gastheren het teken om het wat fysieker aan te pakken. Doordat men nu veelvuldig in de duels kwamen hadden de jonge ooievaars wat meer moeite om de wedstrijd te controleren. Hierdoor kwamen er mogelijkheden voor de Graafschap om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En dat gebeurde dan ook. Na ongeveer een kwartier spelen wordt vanuit een corner de 1-1 binnen geschoten. Lang staat deze stand niet op het scorebord want Samir Bouchattaui schiet de toegekende strafschop, na neerhalen van Dave Star door de doelman, onberispelijk binnen. Hierna wordt het spel er niet beter op. ADO Den Haag komt te vaak in duels terecht waardoor de juiste voorzetting niet zorgvuldig is. De pechvogel van de wedstrijd wordt 10 minuten voor tijd Thomas van Haaften. Bij een overtreding raakte hij dusdanig geblesseerd dat hij ondersteund de wedstrijd moest verlaten. Even dacht een ieder die een blauw/wit hart had dat de gelijkmaker gemaakt was. Maar de inzet met het hoofd bleef voor ADO Den Haag aan de goede kant van de doellijn zoals ook later op de beelden duidelijk werd. De Graafschap eindigt deze wedstrijd met 10 man als een minuut of 10 voor tijd de doelman met 2x geel moet vertrekken. Ver in blessure tijd moest doelman Hugo Wentges nog 2 keer handelend optreden om de 3 punten mee te nemen naar Den Haag wat uiteindelijk wel lukt.

Zo ziet ADO Den Haag O17 zich toch beloont voor het getoonde spel in de eerste helft. Door deze overwinning nestelt men zich ook in bovenste helft van de ranglijst. Volgende week komt koploper Volendam O17 richting de hofstad. Aanvang 12.30u in het Zuiderpark.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften(70e Yunes Ates) , Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Steijn Wijsman, Jesse Reinders, Jay Huis(41e Brayley Tweeboom), Atilla Agirman, , Evan Rottier(70e Dave Star), Faissel Zefri, Samir Bouchattaui(70e Pharell de Macker)