Op een stormachtig De Aftrap liet ADO Den Haag O.15 zich in de slotminuut verrassen door NEC O.15, en verloor tegen de verhouding in met 0-1. De wind stond van doel tot doel dus 1 helft wind mee en 1 helft wind tegen. ADO Den Haag O.15 begon tegen de wind in en hield NEC O.15 goed onder controle. Mede door de hevige wind was goed voetbal niet echt mogelijk. De ploegen probeerden het wel maar er deden zich niet echt grote kansen voor. De eerste mogelijk was voor NEC, na een verkeerde pass van Mustafa Tetik kwam er een kans voor NEC, maar doelman Guus Dicke hield zijn doel schoon. ADO Den Haag kreeg geen echte kansen in de eerste helft. Trainer Mark Schuur had wel de pech dat zijn selectie verre van compleet was. Calvin Gustina, Jordan Gout en Bas Tanis waren overgeheveld naar O.16 en wegens blessures ontbraken: Chris Duncan, Rick de Groot, Storm Kranendonk en Iwan Lusia. Ook de beide wissels Fabian Hilpert en Jelmar van der Moolen waren niet 100% fit. Daar stond tegenover dat van O.14 wel Max Wang en de weer goed spelende, Feliciano de Ruijter, mee deden.

In de 2e helft nam ADO Den Haag het initiatief en probeerde het wind voordeel optimaal te benutten. En dat resulteerde in kansen voor Calvin da Veiga Furtado, Sofyan El Hannoudi en Max Wang, maar alle drie vonden zij het net niet. De kans kreeg ADO Den Haag in de 61e minuut toen er een strafschop werd toegekend. Helaas zag aanvoerder Keanu Does zijn inzet gekeerd door de Nijmeegse doelman. In de voorlaatste minuut deed Finn Dicke nog een poging om de overwinning in Den Haag te houden maar zijn schot ging naast.

En dan komt de oude voetbalwet om de hoek kijken: Als je zelf niet scoort, doet je tegenstander dat wel. En zowaar in de laatste minuut ging een hoge bal met een beetje tegenwind pardoes over doelman Guus Dicke heen en pakte NEC met een beetje geluk de zege 0-1. Volgende week krijgt ADO Den Haag O.15 de kans om zich te revancheren, op Woudenstein is Excelsior O.15 de tegenstander.