Op het Sportcomplex "De Aftrap" speelde ADO Den Haag O13 de competitiewedstrijd tegen AZ O13. De ploeg van trainer Martijn den Haan moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Figo de Voogd en de doorgeschoven Zepiqueno Redmond, Ty Shaun van Gonter en Kaj Tops (O14). Desondanks speelde ADO Den Haag een prima wedstrijd tegen een goede tegenstander. Waar een gelijkspel misschien terecht was geweest, keerden de bezoekers met drie punten huiswaarts. Dat de wind van invloed was op het spel van beide ploegen werd al gauw duidelijk. Na het fluitsignaal begon ADO Den Haag goed aan de wedstrijd. AZ had moeite om de bal in de ploeg te houden en leed veel balverlies. Toch kreeg AZ de eerste mogelijkheid om gevaarlijk te worden uit een vrije trap, maar keeper Sem Eekhout wist de bal zonder moeite te vangen. Kort daarna was het de thuisploeg die zich liet gelden. Na een prima steekbal van spits Thijmen de Jong, die zich goed liet terug zakken en zo een prima aanspeelpunt was, kreeg Dan Schallenberg de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Maar door de harde wind liep de bal over de achterlijn. Kort daarna werd AZ gevaarlijk via de snelle aanvaller aan de rechterkant. Na een individuele actie legde hij de bal goed terug, maar gelukkig was de verdediging o.l.v. Noah Philipsen attent en kon de bal wegwerken. Het spel tussen beide ploegen ging over en weer met veel strijd en duels. Toch kreeg ADO Den Haag de kans om op voorsprong te komen. Na een goede interceptie van Jayden Tammes kreeg Giovanny de Jesus de Pina de bal, maar zijn schot ging net over het doel van AZ. Maar ook de bezoekers waren dicht bij de openingstreffer na wederom een snelle aanval over rechts. Gelukkig ging de bal net naast het doel. Ook ADO Den Haag kreeg mogelijkheden via Giovanny, maar zijn schoten werden gekeerd en gingen net over. AZ bleef op zoek gaan naar een doelpunt en kreeg uit een verkregen corners enkele mogelijkheden. Vlak voor rust kregen de bezoekers de grootste kans. Echter Sem Eekhout hield zijn ploeg met uitstekende reddingen in de wedstrijd.

Na vier minuten spelen in de tweede helft keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Na een snelle aanval en een goede individuele actie over de linkerkant werd de snelle aanvaller van AZ onreglementair gestuit en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Het schot was dan ook onhoudbaar voor Sem Eekhout en zo nam AZ een 0-1 voorsprong. De thuisploeg ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Yiandro Raap een goede mogelijkheid. Maar hij zag zijn schot over het doel heen gaan. De harde wind maakte het soms lastig voor de thuisploeg, maar de wil en de inzet waren er niet minder om. Toch bleef AZ gevaarlijk via hun snelle aanvallers. In de achttiende minuut kregen de bezoekers zelfs een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, opnieuw was het Sem Eekhout die redding bracht. Na 22 minuten spelen kreeg ADO Den Haag een vrije trap net buiten de zestien na een overtreding op Dan Schallenberg. Jayden Tammes schoot de bal hard in de hoek, maar een prima redding van de keeper voorkwam de gelijkmaker. De laatste 10 minuten ging de wedstrijd alle kanten op. ADO Den Haag dat alles of niets speelde op zoek naar de gelijkmaker en AZ dat via de counter kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks de inzet, strijd en prima voetbal bleef het bij 0-1 en kreeg ADO Den Haag niet het punt dat het wel verdiende. Volgende week speelt ADO Den Haag tegen Vitesse in Arnhem.