In de categorie Hamsterweken stonden we deze week voor de tweede maal op rij aan de start van de harde wind weken. Met dit maal in de aanbieding een strakke wind van opzij starten beide ploegen in een onvervalste 6 punten wedstrijd aan de Bob de Korverweg te Rotterdam. We zitten amper als ADO Den Haag de eerste kans krijgt maar de aanval strand in de 16 meter van Sparta. Sparta verdedigd vervolgens uit en ADO Den Haag onderschept. Deze bal komt uit bij Jesse Spaans die feilloos Faissal Zefri de diepte instuurt. Faissal kan zonder veel hinder doorlopen, blijft in de een tegen een zeer koelbloedig en plaatst de bal vervolgens links naast de kansloze Rotterdamse doelman. Zo gaat ADO Den Haag na 3 minuten in Rotterdam al aan de leiding! ADO Den Haag gaat hierna door en blijft voetballen maar laat Sparta wel het spel maken. ADO Den Haag komt bijna op 0-2 als Jesse Reinders de turbo aanzet, over de linkerflank opkomt en vervolgens de bal op maat aflevert bij Jesse Spaans. Spaans zijn inzet gaat wel eens waar ruim naast maar had met een eenvoudige binnenkant voet de scoren zo maar kunnen verdubbelen. Hierna is het Sparta wat langzaam maar zeker de wedstrijd overneemt en ADO Den Haag met de spreekwoordelijke rug tegen de muur zet. Zo moet Jesse Reinders in de 26e minuut op de lijn Hugo Wentges ondersteunen en een corner weggeven om zo de 1-1 te voorkomen. Niet veel later verslikt Sparta zich wederom in een enorme kans, maar de Rotterdamse inzet is dit maal gelukkig voor ADO Den Haag zeer matig en kan nog voor de Haagse doellijn gekeerd worden. De eerst volgende aanval van Sparta verdwijnt vervolgens langs de Haagse paal in het zijnet. ADO Den Haag houdt stand en creëert voor de rust middels Danyel Sikkens een zeer grote kans. De bal van Danyel Sikkens zit tussen een voorzet en inzet en gedragen door de wind raakt de bal vol de kruising. De bal komt terug het veld in en de rebound van Atilla Agirman gaat helaas ruim over. Ondanks de enorme druk van Sparta houdt ADO Den Haag stand en gaan we met een 0-1 voorsprong richting de heerlijke Rotterdamse thee.

In de rust brengt trainer Hoogendorp, Brayley Tweeboom voor Danyel Sikkens. Sparta komt zeer scherp de kleedkamer uit en creëert direct gevaar. Het omspeelt doelman Wentges al in de 42e minuut maar nu is het Sam Zeeman die op de lijn redding brengt. In de 43e minuut is het Wentges zelf die handelend moet optreden en zo ADO Den Haag nog steeds op een 0-1 voorsprong houdt. Hierna komen er uit 3 dode spelmomenten mogelijkheden voor ADO Den Haag, echter weet men hieruit de voorsprong niet te verdubbelen. Sparta is een goed voetballende en tevens zeer gevaarlijke ploeg maar ADO Den Haag O17 laat wel zien waarom het de minst gepasseerde verdediging heeft in deze competitie. Goed doorjagen van Faissal Zefri zorgt ervoor dat Brayley Tweeboom plots in balbezit kan komen. Brayley ziet het goed en wil direct de te ver uit zijn goal gekomen doelman via een geplaatste bal verschalken echter de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Sparta wil naar voren om minimaal de verdiende gelijkmaker te zoeken maar laat daardoor wel ruimte voor ADO Den Haag. In blessuretijd is het de goed leidende heer Vlegels die voordeel geeft na een overtreding op een speler van ADO Den Haag ter hoogte van de middenlijn. ADO Den Haag kan zo over de flank weg via Samir Bouchattaui die een voorzet kan geven op Faissal Zefri. Zefri ziet zijn inzet gekeerd worden, maar de goed en snel doorgelopen Bouchattaui haalt van dichtbij de trekker over en schiet ADO Den Haag verdiend of niet naar een 0-2 overwinning. Een overwinning die het team van trainers Hoogendorp en Koswal op koers houdt in de race om promotie naar de Eredivisie in seizoen 2019 – 2020.

Opstelling: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Faissal Zefri, Atilla Agirman, Danyel Sikkens (40 minuut in Brayley Tweeboom, 79 minuut uit, Jay Raghoebarsing 79 minuut in), Jesse Spaans, Samir Bouchattaui