Het gaat ADO Den Haag O16 de laatste weken best wel voor de wind. Het team is in een bepaalde flow terecht gekomen en sterker nog weet zichzelf in de flow te houden. Voor wat betreft de wind was het in Sittard een wedstrijd welke niet zo maar kwam aanwaaien. Immmers de thuiswedstrijd kon ADO Den Haag nog tenauwernood een puntje redden uit een 1-3 achterstand. In ieder geval had men wat recht te zetten. Met een behoorlijke straffe wind, kozen de mannen uit Den Haag voor de eerste helft met windje mee, dat voelt nl. zo vertrouwd. Fortuna Sittard startte met de storm pal in het gezicht en leken daar de eerste 5 minuten geen last van te hebben. Ze gingen feller van start dan ADO Den Haag, die het "aan"-knopje nog niet hadden gevonden. Toch zijn het de Hagenaars die de score openen en wel in de 6e minuut wanneer Anthony Costella met een assist van Jordan Gout de 0-1 aantekend. Dat het lastig voetballen is met zulke wind zagen we aan de uittrappen van de Sittardse keeper. De ballen werden steevast teruggeblazen naar de eigen helft. Voor Kilian Nikiema, die gedurende de wedstrijd aardig wat ballen pakte, is het met wind mee weer een kwestie van gedoseerd uittrappen. ADO Den Haag kreeg nog een aantal kansen, schoten van Emre Ates, Finn van Breemen en Abdulrahman Sango worden net aan gered door de keeper van Fortuna Sittard of vliegen over het doel. De beste kans was nog voor Rajiv Wentholt, die zijn schot tegen de paal zag belanden. De ruststand bleef daardoor op 0-1 staan.
Na rust moest ADO Den Haag tegen de wind in spelen en had Fortuna Sittard het voordeel van wind mee. Het leek ADO Den Haag niet te deren, want al in de 45e minuut lukte het Kilian Nikiema wel de bal met wind tegen over de middenlijn te schieten. Vervolgens word de bal opgepakt door Abdulrahman Sango en legt de bal voor op Anthony Costella, die zijn tweede doelpunt maakt, 0-2. In de 51e minuut, zien we misschien wel het meest curieuze moment van de wedstrijd. ADO Den Haag zet een aanval op via Sam Li vanaf de rechterkant en de bal wordt meegenomen door Sacha Komljenovic. In het duel verdwijnt de bal bijna via de achterlijn, maar Abdulrahman Sango houdt de bal wonderwel binnen de lijnen en bereikt opnieuw de goedspelende Anthony Costella. Anthony Costella verschalkt dan de keeper die bijna tegen de paal aan stond, met een tikje tegen de bal, die precies tussen de keeper en  de paal heen rolt. Het fluitsignaal klonk. Even keken we elkaar verbaasd aan op de bank met een blik van ongeloof. Maar het was een doelpunt en zo stond ADO Den Haag 0-3 voor. Zes minuten later in de 57e minuut weet Gioelle Nicolaas de bal goed voor te geven. Fortuna Sittard weet de bal uiteindelijk weg te werken. Op dat moment kwam Jordan Gout aangelopen, daarvoor nog aan de zijlijn vanwege een blessurebehandeling, en die poeiert de bal in de touwen, 0-4. Ja, ook met wind tegen kun je prima zeilen, als je maar weet hoe je de wind kan gebruiken. Rond de 60e minuut verslapt ADO Den Haag iets en kan Fortuna Sittard profiteren door de stand op 1-4 te brengen. ADO Den Haag weet de wedstrijd zakelijk uit te spelen en Fortuna Sittard kreeg dan misschien nog wel wat ruimte en kansjes daardoor, tot scoren kwamen ze echter niet meer. Hele mooie 3 punten en zeker na zo'n lange reis. ADO Den Haag kan zich de komende tijd voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd uit tegen PSV op 30 maart. Volgende week (23 maart) zijn de mannen vrij van wedstrijden en krijgen ze een boks-clinic.