ADO Den Haag O19 heeft vandaag verzuimt om goede zaken te doen in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. In Doetinchem moesten zij tegen hekkensluiter De Graafschap met 3-2 het onderspit delven. De Hagenezen dachten waarschijnlijk het varkentje zonder al te veel inspanning wel even te wassen maar kwamen achteraf dus van een koude kermis thuis. In de eerste minuten van de wedstrijd had ADO Den Haag al gelijk twee goede mogelijkheden maar deze werden beide gemist. Zo rond de tiende minuut kreeg De Graafschap binnen een minuut ook twee grote mogelijkheden om de score te openen. Eigenlijk hadden de Hagenezen toen gewaarschuwd moeten zijn maar het tegendeel bleek waar. Toch komt ADO Den Haag na ruim een half uur op voorsprong als Amin Essabri vrijgespeeld door Benjamin Reemst beheerst afrond 0-1. Vlak voor rust komt de thuisploeg op gelijke hoogte en bijna nog op voorsprong maar ze kunnen net niet profiteren van een te korte terugspeelbal.

De tweede helft is bijna een copy van de eerste, weer is de eerste kans voor ADO Den Haag, maar de doelman maakt de kopbal van Bram Wennekers knap onschadelijk. De eerste kans van De Graafschap is wel gelijk raak na 68 minuten wordt een hoekschop die bij de tweede paal terug gekopt en van dichtbij binnen gewerkt. De Hagenezen moeten nu in de achtervolging maar weten niet echt tot mogelijkheden te komen. Toch komen ze nog langszij als Quincy Does een voorzet van Rabbi Mwenda op waarde weet in te schatten. Bijna gaat ADO Den Haag met de volle winst naar huis maar Lorenzo van Kleef krijgt de bal niet langs de doelman, sterker nog in de daarop volgende tegenaanval krijgen de Hagenezen de deksel op hun neus want De Graafschap weet de 3-2 te scoren. De resterende tijd is te kort om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen dus druipt de Haagsche ploeg met de staart tussen de benen huiswaarts.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Lorenzo van Kleef; Jean Fritz Boom; Cas van Altena (70e Quincy Does); Benjamin Reemst (85e Nino Vittali); Hugo Botermans (55e Lucas Leverland); Teun Heijberg; Amin Essabri; Evan Rottier (65e Rabbi Mwenda); Bram Wennekers (77e Dante Roethof )