ADO Den Haag O17 moest voor de volgende wedstrijd richting Tilburg. Na vorig weekend een succes volle trip in Duistland te hebben afgewerkt moest het nu worden opgenomen tegen de leeftijd genoten van Willem II. Deze tegenstander ligt de jonge ooievaars wel want 2 eerdere ontmoetingen werden in Haags voordeel beslecht. In tegenstelling tot de twee eerdere ontmoetingen kon het trainers duo Hoogendorp/Koswal maar een elftal samenstellen uit een beperkte selectie. Zo waren de volgende spelers niet beschikbaar. David van der Riet met een duim blessure, Jesse Spaans pols gebroken, Jay Huis voet blessure, Enock da Costa herstellende van een knie operatie. Goed nieuws was er ook uit de ziekenboeg want Thomas van Haaften was fit genoeg bevonden om z'n eerste minuten weer te maken na zijn enkelblessure. Door al deze mutaties was er een basisplaats voor Emre Ates van O16.

De opening van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door een middenveld gevecht. Beide ploegen probeerde daar om zo snel mogelijk de bal te veroveren. Hierdoor ontstond er een beginfase zonder echt uit gespeelde kansen voor beide teams. Halverwege kwam hier verandering in. Eerst was er een schot van Jesse Reinders dat ten koste van een hoekschop door de Willem II goalie gered kon worden. En vijf minuten later was het Steyn Wijsman die nog net zijn teen tussen een voorzet en een Willem II aanval kon krijgen. De eerste perfect uitgevoerde aanval, vlak voor rust, kon Faissel Zefri op aangeven van Steyn Wijsman de score openen maar de Willem II goalie kon wederom redding brengen. En zo gingen beide ploegen met een 0 – 0 tussenstand aan de thee.

Na rust ontpopte zich een heel andere wedstrijd. Er zat meer vuur in de aanvallen en hierdoor was er ook meer dreiging richting het Willem II doel. Dat ADO Den Haag zou gaan scoren leek een kwestie van tijd. Na een vlot lopende aanval kon de Willem II defensie deze alleen maar onderbreken ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop van Jesse Reinders kon Brayley Tweeboom vrij de 0-1 inkoppen. Hiermee leek ook het verzet vanuit Tilburg een beetje weg te stromen, want ADO Den Haag O17 domineerde hierna grotendeels de wedstrijd. Toch duurde het nog tot de 65e minuut voordat de genade klap kon worden uitgedeeld. De Willem II opbouw werd al in een vroeg stadium onderbroken door Brayley Tweeboom die op zijn beurt de doorgelopen Faisel Zefri bediende, die vervolgens de hem geboden mogelijkheid doeltreffend wist af te ronden. Zo zat ADO Den Haag O17 in een zetel om de 3 punten mee te nemen richting Den Haag. Deed Willem II dan helemaal niets terug? Dat zeker niet maar voordat men tot een uitgespeelde kans konden komen werd deze vakkundig onschadelijk gemaakt door de prima spelende Haags defensie. Nog was de Haagse koek niet op. De prima ingevallen Dave Star wist de 0-3 op het denkbeeldige scorebord te brengen. Hierdoor heeft ADO Den Haag een goed gevolg gegeven aan de vorige wedstrijden.

Komende week komen de leeftijd genoten van Zwolle richting het Haagse Zuiderpark en gaan de mannen van ADO Den Haag O17 proberen de goeie reeks voort te zetten aanvang 15.00uur.

Opstelling ADO Den Haag O17: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Jesse Reinders, Danyell Sikkens(64e Thomas van Haaften), Atilla Agirman, Brayley Tweeboom(70e Rens Sandell), Faissel Zefri, Samir Bouchattaui(41e Dave Star)