ADO Den Haag O16 moest het zaterdag opnemen tegen hun directe concurrent PSV O16 op de Herdgang. Het was fantastisch mooi weer en iedereen was optimaal gemotiveerd, dus er zat een mooie pot voetbal aan te komen. PSV is de ploeg die beter uit de startblokken kwam, want ADO Den Haag kon het 'aan-knopje' in de eerste 20 minuten maar niet vinden. Het wedstrijdbeeld was dan ook dat PSV veelal rond en in het 16-meter gebied van de Haagse ploeg was te vinden. Als PSV dan ook scoort was de schrik groot, maar gelukkig was het buitenspel. ADO Den Haag komt inmiddels op gang, maar toch krijgt PSV nog een grote kans. Gelukkig kon Kilian Nikiema het doel schoonhouden. En zo hobbelt de wedstrijd onder een warm brandend zonnetje richting rust toe en blijft het 0-0.

Na rust verschijnt er een ander ADO Den Haag. Er wordt meer gejaagd en rustiger gevoetbald. Het resulteert in de 48e minuut in een doelpunt door Jordan Gout, op aangeven van Finn van Breemen, alleen op de keeper afloopt en koelbloedig inschiet, 1-0. Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn is te merken aan de scherpe duels en het spel dat zich op beider helften afspeelt. Er ontstaan kansen genoeg aan beide kanten, waarbij ADO Den Haag wellicht in de tweede helft de boventoon voert. In de 76e minuut kon de inzet van PSV niet goed worden weggewerkt en werd de bal perfect ingeschoten, 1-1. Als ADO Den Haag vlak voor het einde scoort, wordt ook deze goal afgekeurd vanwege buitenspel. De eindstand bleef daardoor op 1-1 steken.

Aan de ene kant teleurstelling, aan de andere kant mogen we spreken van een betere tweede helft waarin ADO Den Haag heeft laten zien dat het terecht op de tweede plek in deze groep B eredivisie staat. Concurrent PSV staat met exact hetzelfde aantal punten en doelsaldo op een derde plek vanwege het onderlinge resultaat.

Prima prestatie van het team en aankomende zaterdag wacht de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap om 12:30 uur thuis.