Vandaag heeft ADO Den Haag o19 een lesje in beleving gekregen, niet eens zo zeer in balbezit maar zeer zeker het spel zonder bal. Al na twee minuten wist FC Groningen voor het eerst te profiteren van de geboden ruimte. Het is hun spits die ongehinderd een vrije trap van rechts kan aannemen en inschieten (al dan niet eerst met de hand geraakt). Na twintig minuten weet dezelfde speler met een kopbal voor de 0-2 te zorgen. Nog binnen het half uur komt de trots van het noorden op 0-3 als ze weten te profiteren van slap verdedigen aan Haagsche zijde. Deze stand zal tot aan de rust niet meer veranderen.

Binnen tien minuten in de tweede helft beslissen de Groningers het duel definitief als hun spits defensief geklungel koelbloedig weet af te straffen 0-4. Nog is het leed niet geleden voor de Haagsche ploeg want na 72 minuten weten de bezoekers binnen een minuut nog tweemaal te scoren zodat ze met een 0-6 overwinning huiswaarts keren. In het restant van de competitie zal ADO Den Haag zijn rug moeten rechten om eventuele degradatie af te wenden, te beginnen zaterdag aanstaande uit tegen SC Heerenveen.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Lorenzo van Kleef; Jean Fritz Boom; Cas van Altena (51e Dante Roethof); Benjamin Reemst (51e Nino Vittali); Teun Heijberg (51e Daan Hartemink); Hugo Botermans (63e Rabbi Mwenda); Amin Essabri; Evan Rottier (60e Quincy Does); Yahya Boussakou