Terwijl in het Zuiderpark lichtjes opklaarden na een regenachtige nacht begon om 10.30 de eerste competitiewedstrijd van ADO Den Haag onder de 13 tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda.

Met de oefenwedstrijd 2 weken geleden nog in het geheugen die in Breda nog met 2-6 werd gewonnen, wilde de Zuiderparkers wel, maar de leeftijdgenoten van NAC Breda lieten het deze keer niet zo makkelijk gaan. Toch stond er in de 3e minuut al 1-0 op het scorebord. Hierbij moet er wel bij vermeld worden dat deze aanval, beginnend bij Bas Tanis, over 7 of 8 schijven eindigde via rechts bij Augustas Grabazis, die prachtig afrondde.

In de 10e minuut scoorde Augustus Grabazis weer, na goed doorzetten van Rick de Groot op de linkerkant, in de korte hoek. En waar iedereen verwachtte zal dit wel een 'walk-over' worden stokte het spel van ADO Den Haag waardoor de ruststand 2-0 was.

In de 2e helft waren er aan de Haagse kant maar een paar spaarzame aanvallen maar het was NAC Breda dat aandrong en probeerde minimaal een punt uit het Zuiderpark mee naar Breda te nemen. Dit lukte niet doordat de verdediging vele aanvallen onschadelijk maakte en als NAC Breda dan een kans kreeg stond daar Bas Tanis die uitstekend keepte en vandaag onpasseerbaar was. De eindstand werd daardoor 2-0 en zo heeft ADO Den Haag onder 13 een prima start in de competitie.