Zaterdag 3 september is voor het team van trainers Martijn Reuser en Joep Breimer de competitie begonnen. Nadat vorig week Excelsior thuis werd bestreden voor de beker was het wederom Excelsior dat de tegenstander was.

ADO Den Haag had een slappe start en keek bijna tegen een 1-0 achterstand aan maar zag deze treffer worden geannuleerd door scheidsrechter in verband met buitenspel. Vlak daarna was het Julien van Nes die handelend moest optreden op een inzet van Excelsior. In de deze fase was ADO Den Haag de onderliggende partij en kon hier alleen een kopbal van Rivano Kardjo vanuit een corner tegen over zetten. Halverwege de eerste helft wist ADO Den Haag zich beter in de wedstrijd te knokken en zag ook ADO Den Haag een treffer geannuleerd worden in verband met buitenspel. Vlak voor rust komt ADO Den Haag dan toch op een 0-1 voorsprong als Joppe Dekker vanaf rechts naar binnen komt en de bal bij Anthony Roeg. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal over de voor zijn doel staande keeper heen. Zodoende gaat er gerust worden met een 0-1 voorsprong.

In de rust komen er met Sem Steijn en Rini van der Walt als verse krachten in het veld. Deze laatste had niet lang nodig om ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong te zetten. Daan Hartemink onderschepte de bal en zet met een steekbal Rini van Walt voor de goal en deze weet met een diagonaal schot de doelman te verschalken. Kort na deze 2-0 voorsprong komt ADO Den Haag zelfs op 3-0. Als de ander invaller Sem Steijn vanuit een corner het hoofd van Mike Mulder weet te vinden. Beide elftallen krijgen hierna geen uitgespeelde kansen meer. Excelsior bepaalt uiteindelijke 3-1 als na een handsbal wordt bestraft met een strafschop en deze wordt verzilvert.

Volgende week is er geen programma en wordt er vriendschappelijke gespeeld in en tegen Zwolle. Aanvang 12.45 uur in het MAC3PARK stadion.