ADO Den Haag en PEC Zwolle gingen zaterdag op herhaling nadat ze twee weken eerder elkaar in Den Haag troffen voor de bekercompetitie. Toen wonnen de manschappen van coach Rankovic eenvoudig met 3-0.

Ook zaterdag leek er geen vuiltje aan lucht. Binnen het half uur had de Haagse ploeg al comfortabel op voorsprong kunnen staan maar liet het 3 goede kansen onbenut. Werd eerst Emre Bilgi de kans geboden, na een ingooi van Sam van Huffel, om de score te openen, niet veel later was het Delano Ladan die hetzelfde koppend kon doen na een voorzet van Donavan de Groot. Vervolgens was het Sam van Huffel die in kansrijke positie niet zuiver genoeg op doel schoot. De eerste mogelijkheid voor de gasten deed zich na 35 minuten voor maar ook de ploeg uit Zwolle had het vizier niet op scherp staan.

Na rust zou de wedstrijd een totaal ander gezicht krijgen. Eerst was het Sam van Huffel die in de 47e minuut de bal snoeihard de kruising in schoot en daarmee zijn ploeg op 1-0 zette. Vervolgens kreeg de linkerspits van PEC Zwolle binnen 4 minuten 2 keer de gele kaart getoond en moest dus met rood het veld verlaten. Met de 1-0 voorsprong en een man meer zou ADO Den Haag de wedstrijd eenvoudig uit moeten spelen. Hoe anders zou gaan. Onrust sloop in de ploeg en PEC Zwolle deed er nog een schepje boven op. Hoewel de ploeg uit de Hanzestad geen echt grote uitgespeelde kansen kreeg waren er toch mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Ook de thuisploeg kreeg nog voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden maar faalde hierin.

Voor PEC Zwolle zou het leed nog erger worden. De ingevallen Chovanie Amatkaryo leek in de 84e minuut op weg naar de beslissing maar een centrale verdediger van Zwolle trok aan de noodrem. Kans weg maar wel een 2e rode kaart voor de gasten. PEC Zwolle moest met 9 man verder. En de thuisploeg ? Daarvan werd wel duidelijk dat het liever tegen 11 man speelt want tot aan de 51e minuut was ADO Den Haag de baas. Ook na de 2e rode kaart had de gelijkmaker nog kunnen vallen. Dit gebeurde uiteindelijk niet en daarmee bleven de 3 punten in Den Haag.