ADO Den Haag O17 heeft ook de 2e competitiewedstrijd in de Eredivisie B-Junioren in winst om weten te zetten. Op De Aftrap werd er met 3-1 gewonnen van Almere City O17.

De ploeg van trainers Schuur en Lambooij het zichzelf weer niet gemakkelijk. Na een sterk begin waarbij de eerste kans was voor Yahya Boussakou, die de bal na een pass van Boet Ligtvoet, via de binnenkantpaal weer het veld inzag komen.

In de 13e minuut was het wel raak, een uitstekende pass van Jean-Fritz Boom werd door spits Hugo Botermans fraai binnen geschoten (1-0) Vanaf dat moment dicteerde ADO Den Haag de wedstrijd en leekt het een kwestie van tijd dat de tweede Haagse treffer zou vallen. Maar diverse mogelijkheden werden niet benut. Met de stand 1-0 werd de rust bereikt.

Direct na de hervatting probeerde ADO Den Haag naar zich toe te trekken, maar zoals wel vaker gebeurd, bij een spaarzame Almeerse tegenaanval op het randje van buitenspel scoorde Almere City FC in de 45e minuut via Douglas Nascimento de Lima de 1-1. Even daarvoor had doelman Azar Ghennem al het geluk dat scheidsrechter van Nierop slechts geel gaf voor een overtreding buiten de 16.

Na de gelijkmaker was ADO Den Haag gelijk weer bij de les en creëerde weer een paar fraaie kansen. In de 51e minuut was het Yahya Boussakou die na een scrimmage de verdiende 2-1 op het scorebord bracht. Na de 2-1 kwam Almere City FC niet echt meer in de buurt van de gelijkmaker en speelde ADO Den Haag de wedstrijd netjes uit. 3 minuten in blessuretijd was het The Man of the Match Yahya Boussakou die aan alle onzekerheid een eind maakte door met een strak schot de 3-1 eindstand op het scorebord te brengen.

Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag O17 weer thuis om 15.00 uur is dan FC Groningen de tegenstander. Tevens een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de 0-4 nederlaag voor de beker in augustus.