Voor de tweede wedstrijd in deze competitie ging ADO Den Haag O19 op bezoek bij SC Heerenveen, dat vorige week de competitie begon met een 2-0 nederlaag tegen AZ.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en had vat op de spelwijze van de thuisploeg. Het was dan ook doodzonde dat de Haagse defensie zichzelf in de 14e minuut in de problemen bracht. SC Heerenveen reageerde pijlsnel in de omschakeling en pakte dit cadeautje dankbaar uit, 1-0. Vanaf dat moment liep de ADO Den Haag achter de feiten aan en SC Heerenveen, ook dat moet gezegd worden, begon steeds te voetballen. Rond het half uur spelen kon de stand zowel 1-1 zijn, Chovanie Amatkaryo kwam net tekort, of 2-0 voor de thuisploeg maar bij een corner miste iedereen de bal.

De tweede helft begon goed voor ADO Den Haag. SC Heerenveen werd vaker onder gezet maar grote kansen leverde dit niet direct op. Tot de 69e minuut. Een foute terugspeelbal werd door Chovanie Amatkaryo onderschept en hij kon alleen op de doelman af die als winnaar uit deze tweestrijd kwam. De ploeg van coach Rankovic bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de thuisploeg loerde op de 2-0 die op momenten ook in de lucht hing. Toch was het ADO Den Haag dat in de 87e minuut op gelijke hoogte kwam. Een toegekende vrije trap werd op schitterde wijze door Nigel Ogidi Nwankwo in de kruising geschoten. Een vreugde explosie brak los. Deze vreugde was slechts van korte duur. Direct vanaf de aftrap kon SC Heerenveen gevaarlijk worden en in een duik van keeper Jurrian Jouvenaar en de val van de aanvaller zag de goed gepositioneerde scheidsrechter seconden langs niets doch liet zich overrulen door de grensrechter die meende dat de aanvaller geraakt zou zijn. Strafschop en de 2-1 in de 88e minuut. In het restant zou ADO Den Haag nog eenmaal dicht bij een treffer zijn maar bleef het met lege handen achter.

Over 90 minuten is dit objectief gezien een terechte uitslag maar als je zo laat in de wedstrijd een gelijkmaker weet te scoren moet de concentratie na een dergelijke treffer optimaal zijn om de wedstrijd uit te spelen en tevreden zijn met een punt. “Laat dit de dure les zijn van deze wedstrijd” besloot coach Rankovic zijn korte nabespreking.