Zaterdag 17 September stapte de spelers van ADO Den Haag O16 wederom in bus. Vorige week ging de reis richting Zwolle om daar een wedstrijd te spelen tegen de plaatselijke FC. Deze vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Doelpunt kwamen op naam van Joppe Dekker. Dit keer werd er koers gezet richting Arnhem om het te gaan opnemen tegen de leeftijd genoten van Vitesse.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door voetbal zonder echt uitgespeelde kansen. Toch kende beide partijen enkele mogelijkheden. Zo wist Daan Hartemink in de 24e min Joppe Dekker een vrije doorgang te bieden richting het doel van Vitesse. Zijn schot op doel kon gered worden door de doelman van Vitesse. Deze Joppe Dekker kon vlak voor rust op aangeven Anthony Roeg de 0-1 aanteken maar kon net niet bij de bal. In de extra tijd van de eerste helft moest Jack Morauw nog handelend optreden om zodoende met een 0-0 te kunnen gaan rusten.

In tweede helft bracht ADO Den Haag strijd en passie in het spel. Wat enkele keren resulteerde in mooie combinaties. Dit bood mogelijkheden voor o.a. Mike Das, Sem Steijn en Anthony Roeg, maar zij vonden het doel voor als nog niet. Toch zal ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong komen. De aanval wordt opgezet aan de rechterkant door Timo de Vreede en Mike Mulder. Mike Mulder weet met zijn voorzet Mike Das aan de linkerkant te vinden die op zijn beurt Joppe Dekker instelling kan brengen om de 0-1 op het scorebord te brengen. Deze voorsprong kwam niet in gevaar tot de extra tijd. Na een afgeslagen corner van Vitesse komt deze pardoes voor de voeten van een van de spelers van Vitesse deze twijfelt een moment en haalt verwoesten uit. Tot opluchting van iedereen met een geel groen sympathie eindigt deze bal op de lat.

Zodoende kan ADO Den Haag O16 3 punten toevoegen aan de 3 reeds eerder behaalde punten. Volgende week gaan de mannen het opnemen tegen Sparta O16. Plaats van handelen is het complex de Aftrap en de aanvang is 12.30u.