Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen VVV Venlo op het programma en werd in het Stadion de Koel in Venlo gespeeld. Aangezien beide teams, als enige teams in de competitie, nog puntloos zijn, wilden beide elftallen natuurlijk winnen.

ADO Den Haag kreeg zijn eerste kans in de 13e minuut via Onur Demir, maar zijn inzet werd echter gered door de keeper van VVV Venlo. VVV Venlo kwam in die eerste helft een paar keer in de buurt van keeper Hugo Wentges, maar echt gevaarlijk en tot kansen kwamen zij niet. ADO Den Haag creëerde wel kansen, maar konden ze niet afmaken. In de 27e minuut lukt het ADO Den Haag via mooi combinatiespel om de bal via Zakaria Amallah voor te zetten. Alex Burghouwt reageerde op de vallende bal en schiet hem beheerst in, 0-1.

In de laatste minuten van de eerste helft wordt het nog mogelijk om de score op 0-2 te brengen. Als de bal uit een flipperkast situatie bij Jesse Janssen terecht komt, schiet hij gericht op het goal, maar de keeper van VVV Venlo weet de bal via de kruising uit het doel te tikken. Laatste kans voor rust komt op naam van Evan Rottier die zijn inzet op de lat zag belanden waardoor de ruststand 0-1 is.

In de kleedkamer werd de eerste helft besproken door beide trainers, Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen. De kans dat VVV Venlo vol aan de bak zou gaan in de tweede helft om punten te sprokkelen, moest de mannen van ADO Den Haag O15 op scherp zetten. In de tweede helft beheerst ADO Den Haag het veld en komt VVV Venlo er gewoonweg niet meer aan te pas. Dit kwam natuurlijk door de uitstekende verdediging, die hiervoor ook een compliment verdienden. In de 41e minuut kopt Sam Zeeman keihard in, maar de keeper weet wederom te redden. Nadat ADO Den Haag de bal heroverde brengt Youri Regeer de bal in en wordt door een verdediger van VVV Venlo achteruit gekopt. De attent reagerende Evan Rottier komt alleen voor de keeper te staan en lobt de bal over de keeper heen en scoort de 0-2.

ADO Den Haag bleef goed voetballen en houdt VVV Venlo ver van de goal af. In de 61e minuut soleert Jurmaine Blanchard vanaf links het 16-meter gebied in en schiet feilloos binnen, 0-3. ADO Den Haag speelde vervolgens de wedstrijd beheerst uit en pakt hiermee zijn eerste 3 punten.

Vandaag liet ADO Den Haag goed voetbal zien, waarbij de verdediging er uit sprong. Goed resultaat dat motiveert voor de resterende wedstrijden.