Na de zeperd van vorige week in de uitwedstrijd tegen NEC/OSS hadden de manschappen van coach Rankovic wat recht te zetten. Al in de 1e minuut werd die ambitie door de gasten bijna in duigen geschoten.

Een hoge bal werd door de Haagse defensie slecht verwerkt waardoor de bezoekers razendsnel omschakelde en een op een met Jurrian Jouvenaar kwam te staan. Die was gelukkig wel bij de les en pareerde de inzet. In deze openingsfase bleef AZ de bovenliggende partij en het kwam in de 13e minuut dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Een diepe bal werd door de Haagse defensie niet op waarde ingeschat maar wel door de Alkmaarse middenvelder die vrij voor Jurrian Jouvenaar opdook en de bal uit de lucht kiezelhard in het dak van het doel schoot. Enkele minuten later kregen de gasten de mogelijkheid om de wedstrijd al vroeg op slot te doen maar de Haagse doelman dacht daar anders over en bracht ten koste van een corner weer redding op een inzet.

De toeschouwers moesten tot de 20e minuut wachten voordat de thuisploeg eindelijk voor gevaar kon zorgen. ADO Den Haag mocht een corner nemen en in de rebound kon Chovanie Amatkaryo de bal inschieten en dwong hiermee de doeman tot een moeilijke redding. Nadat de gasten uit Alkmaar nog tweemaal de kans kregen om de scoren te verdubbelen, maar ze zagen telkens een beresterke Jurrian Jouvenaar op hun pad, kreeg de Haagse ploeg in de 39e minuut de kans om op 1-1 komen. Schietkansen voor Muhammed Atay en Chovanie Amatkyro werden echter om zeep geholpen. De thuisploeg kreeg wel langzaam grip op de gasten en vlak voor rust kwam het toch op gelijke hoogte. Vanaf links gaf Maarten Rieder de bal voor de goal waar Delano Ladan bij de 2e paal de bal met een duik achter de doelman kopte, 1-1.

ADO Den Haag zat weer in de wedstrijd en na wat kleine omzettingen in de rust begon ADO Den Haag aan de 2e helft. Direct vanaf het fluitsignaal nam de thuisploeg het heft in handen en zou dat tot het einde niet meer afstaan. Het was nu ADO Den Haag dat controle over de wedstrijd had en de gasten creëerde nauwelijks nog kansen. ADO Den Haag daarentegen werd regelmatig gevaarlijk en beloonde zichzelf in de 78e minuut met een doelpunt. Hennos Asmelash stoomde aan de linkerkant op richting achterlijn, passeerde een tegenstander en zijn voorzet werd door invaller Oualid Maatoug achter de Alkmaarse doelman gewerkt en bracht hiermee zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

AZ zou nog eenmaal gevaarlijk worden en had hiervoor een corner nodig. Uit die corner werd de bal over het Haagse doel gekopt. Chovanie Amatkyro vergat zichzelf voor een goede 2e helft te belonen door vlak voor tijd de kans op 3-1 naast te schuiven. Veel zou het er niet meer toe doen. Na bijna 5 minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter Schooneveld, die de festiviteiten in het kader van de week van de scheidsrechter goed was doorgekomen, voor het einde en bleven 3 punten in Den Haag.

Door deze overwinning en de overige resultaten staat ADO Den Haag nu op een 4e plaats. Eerstvolgende wedstrijd is op 15 oktober uit tegen FC Volendam.