Na het mooie affiche van vorige week (2-1 winst op PSV) stond het volgende mooie affiche op de rol. Dit keer kwamen de leeftijdsgenoten van Feyenoord op bezoek.

De trainers Martijn Reuser en Joep Breimer konden deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Daan Hartemink en Joost van Praag. De inzet vooraf was wie sluit als koploper de eerste periode van de wedstrijden af. ADO Den Haag krijgt de eerste mogelijkheid als Anthony Roeg in de diepte wordt gestuurd door Rivano Kardjo. Maar Anthony Roeg vindt de keeper van Feyenoord op zijn weg. In de 11e minuut komt ADO Den Haag op 0-1 achterstand als Feyenoord een strafschop weet te verzilveren.

Feyenoord blijft het betere van het spel hebben en ADO Den Haag kan er weinig tegen in brengen. Mocht ADO Den Haag een keer de bal hebben dan heeft de ploeg de grootste moeite om deze lang in bezit te houden. Halverwege de eerste helft komt Feyenoord op een 0-2 voorsprong. Wat ook de ruststand was.

In de tweede helft kan ADO Den Haag ook het tij niet keren waardoor Feyenoord weg loopt naar een 0-4 voorsprong. ADO Den Haag doet in de 57e min iets terug als een goed lopende aanval tussen Rini van der Walt en Willem van Eynde doeltreffend wordt afgerond door Timo de Vreede. Maar Feyenoord heeft het laatste woord door nog twee goals te maken. Derhalve heeft ADO Den Haag onder 16 het niet kunnen bolwerken tegen de leeftijd genoten uit Rotterdam. Wat overigens de beste tegenstander was tot nu toe. Tenslotte valt er wel goed nieuws te melden vanuit de ziekenboeg waar Daan Struckman na zijn schouderblessure weer zijn eerste minuten mocht maken.

De volgende wedstrijd is over 2 weken als deze ploegen op herhaling gaan maar dan in Rotterdam. Dus 29-10-2016 Feyenoord O16 tegen ADO Den Haag O16. Aanvang 14.30u en plaats van handelen Sportpark Varkenoord.