ADO Den Haag onder 13 moest afgelopen zaterdag de verre uitwedstrijd spelen tegen Go Ahead Eagles. Na 1 uur en 3 kwartier kwamen we aan in een van de aangrenzende dorpjes Wesepe, net ten noorden van Deventer, om daar op het plaatselijke amateursportpark om 13.00 de bekerwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Go Ahead Eagles te spelen.

Vooraf hadden de trainers Roy Kappenburg en Paolo Roberto er nog op gehamerd dat de Deventenaren op de 1e plaats staan in hun poule en eendoelsaldo hebben van 35(!) voor en 2(!) tegen.....in 8 wedstrijden! In de 5e minuut kreeg Augustas Grabazis de 1e kans om de score te openen en wilde de bal lobben, maar de keeper van de Eagles bleef slim zo lang mogelijk staan, en ving de bal simpel. 2 Minuten later scoorden de gastheren wel en zelfs 2x in 5 minuten. Dat de nummer 10 van de Eagles uit een vrije trap van 25 meter ook nog scoorde was een klap die we, bleek later, niet meer te boven kwamen en met 3-0 de rust ingingen. ADO Den Haag had wel nog kansen gehad voor de rust, maar het mag het zichzelf aanrekenen dat er niet gescoord werd.

Na de thee/limonade kwamen ADO Den Haag wél beter uit de startblokken wat resulteerde in de 32e minuut door Sem Reuser, die samen met Fabian Hilpert goed inviel, die de 3-1 vanaf 20 meter binnenschoot. Toch werd het 4-1 voor de Eagles en de marge was weer 3. Het werd weer spannend omdat Rick de Groot de 4-2 maakte. Met nog ruim 10 minuten op de horloge van de vrij jonge scheidsrechter moesten we nog 2 x scoren om een gelijkspel af te dingen. Gezien de kansenverhouding zal dit ook nog terecht zijn. Helaas liepen we eigenlijk bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan, omdat als ADO Den Haag scoorde Go Ahead Eagles hetzelfde deed. De 5-2 viel 7 minuten voor tijd en ADO Den Haag kon alleen nog via Augustas Grabazis er 5-3 van maken hetgeen de eindstand was. Door dit resultaat is ADO Den Haag uitgeschakeld in het bekertoernooi.