Nipte nederlaag ADO Den Haag onder 15 bij AFC

ADO Den Haag O15 ging zaterdag op bezoek bij AFC in Amsterdam. Op een zonovergoten complex begon AFC direct fel van start.

AFC kreeg direct al in de beginfase een kansje, maar de bal ging voorlangs.

ADO Den Haag speelde de eerste 10 minuten onrustig, maar kreeg ook een kans in de 10e minuut. Jurmain Blanchard omspeelt handig de verdediging van AFC en komt alleen voor de keeper te staan. Helaas lukte het hem niet om de bal net om de keeper in het doel te mikken. Dan, 8 minuten later, kon Jurmain Blanchard wederom de verdediging van AFC verschalken en zet de bal voor. Jesse Spaans aarzelt geen moment en schiet de bal feilloos in, 0-1. ADO Den Haag voetbalde de eerste helft goed en AFC zakte wat weg. Er ontstonden nog wat kansjes voor AFC door toedoen van slordigheidjes achterin bij ADO Den Haag, maar David van het Riet hield zijn doel schoon. Op zijn beurt kreeg ADO Den Haag ook de kans om de score te verhogen, maar het schot in de 29e minuut van Jesse Reinders wordt gestopt door de keeper van AFC.

Ruststand bleef daardoor 0-1. ADO Den Haag komt kracht tekort op het middenveld, dus de tactiek is om die te versterken. Beide elftallen betraden het veld en ADO Den Haag wist wat ze te doen stonden. In de 38e minuut echter verliest ADO Den Haag de bal op het middenveld. AFC kon met de veroverde bal via een boogballetje keeper David van het Riet verschalken, 1-1. Het worden ineens benauwde minuten voor ADO Den Haag, in de 41e minuut laat David van het Riet de bal los na een schot van AFC, maar kon weer bijtijds de bal onder controle krijgen.In de 52e minuut zet AFC nogmaals aan en het lukt ADO Den Haag niet om de bal weg te krijgen. AFC kreeg een kans om te schieten, maar de lat redde ADO Den Haag. In de hectiek ging er ook een speler van AFC onderuit in het strafschopgebied van ADO Den Haag en had een penalty voor de Amsterdammers op zijn plaats geweest. ADO Den Haag komt hier dus goed weg. Het offensief van AFC wierp in de 59e minuut toch zijn vruchten af, wanneer ADO Den Haag teveel gaten laat vallen en AFC hier dankbaar gebruik van maakte, 2-1.

Samir Bouchataoui kon wellicht via een vrije trap net buiten de 16 meter de stand gelijk trekken, maar zijn vrije trap wordt gehouden door de keeper van AFC. Als AFC in de laatste minuut nog op de paal schiet, is de wedstrijd gespeeld. Een teleurstellende uitslag, zeker gezien de eerste helft. ADO Den Haag heeft zich opnieuw het kaas van zijn brood laten eten in de tweede helft. Jammer, maar de ploeg zal wederom aan de bak moeten, wanneer zij volgende week opnieuw naar Amsterdam afreizen om het ditmaal tegen AJAX op te nemen.