ADO Den Haag onder 17 heeft afgelopen zaterdag wederom een stap gezet om zich te plaatsen voor de kampioenspoule in de Eredivisie B-Junioren. In Amsterdam werd er, op basis van een heel sterk eerste gedeelte van de tweede helft, met 0-1 gewonnen van Ajax onder 17.

De eerste kans van de wedstrijd was wel voor ADO Den Haag, maar Raoul Soerdjbalie zag zijn schot gestopt door de keeper. Het begin van de wedstrijd was van beide zijden erg rommelig en een onrustige opbouw met veel foutieve passes. De eerste goal van de middag was in de 22e minuut van Amsterdamse zijde, maar werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nog geen twee minuten later mocht Ajax in een buitenspelsituatie doorgaan, maar doelman Timon Fikkert hield met een prima redding zijn doel schoon. In de 25e minuut was er de volgende Ajax kans, Abdalleh Aberkane (ex-ADO Den Haag) kopt net over. Hierna had Ajax duidelijk de overhand en dwong het ADO Den Haag bij tijd en wijle ver terug. In de 31 minuut was er de tweede afgekeurde buitenspel goal. Behoudens een kopbal van Cas van Altena in de laatste minuut, had ADO Den Haag aanvallend weinig in te brengen. En zo was de ruststand in Amsterdam 0-0.

In de rust zetten trainers Schuur en Lambooij het tactisch wat anders neer en dat had effect Ajax wist zich niet goed raad met de Haagse speelwijze en was de grip op de wedstrijd even kwijt. Wat in de 47e minuut leidde tot de eerste grote mogelijkheid voor ADO Den Haag, aanvoerder Lorenzo van Kleef onderschepte de bal, die bij Yahya Boussakou belande maar zijn voorzet leverde niets op. Toch was het ADO Den Haag dat op voorsprong kwam in de 49e minuut een prima genomen hoekschop van Raoul Soerdjbalie, werd door spits Hugo Botermans keihard in het dak van het doel gekopt. (0-1)

Na deze treffer gingen de Amsterdammers naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Maar nu kon ADO Den Haag de wedstrijd wel uitspelen, zonder de in de slotfase de overwinning uit handen te geven. Mede door weer een aantal goede reddingen van doelman Timon Fikkert.

Komende zaterdag is er geen competitieprogramma voor ADO Den Haag onder 17, maar zal er worden geoefend tegen AZ onder 17, aanvang van deze wedstrijd is 11.00 uur op De Aftrap. De eerstvolgende competitiewedstrijd van ADO Den Haag onder 17 is op zaterdag 19 november a.s. om 15.00 uur tegenstander is dan op De Aftrap FC Volendam onder 17.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.