Na enkele weken zonder competitieverplichtingen hervatte de ploeg van coach Rankovic de competitie met de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Ajax.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd want al na 5 minuten spelen kwam Hennos Asmelash in kansrijke positie om ongehinderd het Ajax doel onder vuur te nemen. Zijn schot bleek echter een losse flodder. Ook Ajax liet zich niet onbetuigd en mocht na 10 minuten een vrije trap nemen die in de muur belandde en de ingeschoten rebound werd een prooi voor Jurrian Jouvenaar. Het meeste balbezit was voor de Amsterdammer maar het kostte ze moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van ADO Den Haag. In de 31e minuut werd dit gaatje toch gevonden. Vanaf de linkerkant werd de bal strak voorgetrokken en de spit van Ajax rondde bekwaam af, 0-1. Vlak voor rust kwam Levy Berends iets te snel inlopen en raakte op de rand van het strafschopgebied de Amsterdamse aanvaller die gewillig naar de grond. De prima leidende scheidsrechter kon weinig anders doen dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd dankbaar uitgepakt, 0-2.

Na rust probeerde de Haagse ploeg om het tij te keren en Chovanie Amatkaryo was in de 46e minuut net iets later bij de bal dan de Ajax keeper waardoor deze mogelijkheid in de kiem werd gesmoord. Aan de andere kant was het Levy Berends die enkele minuten later de bal van de lijn haalde en de 0-3 daarmee voorkwam maar 1 minuut later werd alsnog de 3e Amsterdamse treffer gescoord. Delano Ladan had na deze 3e treffer een Haagse treffer op zijn hoofd. Na een goede aanval kon hij de bal op het Ajax doel koppen maar de keeper was attent en keerde deze inzet. ADO Den Haag probeerde te blijven voetballen en kreeg in de 73e minuut loon naar werken. Een diepe bal op Delano Ladan werd door hem met een schitterende lob over de keeper geschoten en de ere treffer stond in ieder geval op het scorebord. Nauwelijks 2 minuten later had Henk van Schaik, na een afgeslagen aanval, pech dat zijn schot op de bovenkant van de lat belandde. Even was Ajax van de leg want weer 2 minuten later was het de ingevallen Donovan de Groot die weggestuurd werd richting Ajax doel. Waar velen dachten dat een lob de 2-3 zou betekenen besloot hij door te lopen en probeerde met een schuiver de keeper te verschalken. Deze kon ten koste van een corner alsnog redding brengen.

Mocht ADO Den Haag in deze fase de aansluitingstreffer hebben gescoord dan had het nog een leuk Haags kwartiertje kunnen worden. In de 81e minuut maakte Ajax echter aan alle Haagse illusies een eind door de 1-4 te scoren. Het verzet was definitief gebroken en 5 minuten voor tijd werd ook nog de 5e Ajax goal gescoord. Vandaag was dit Ajax te sterk voor ADO Den Haag en ging dan ook meer dan terecht met de drie punten terug naar Amsterdam.

Deze nederlaag heeft voor ADO Den Haag geen consequenties op de ranglijst. De ploeg blijft 5e staan met 10 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week is er wederom geen competitieprogramma en op vrijdag 18 november komt de Haagse ploeg weer in actie. Het speelt dan in Utrecht tegen de plaatselijke FC, die 1 puntje minder heeft en 6e op de ranglijst staat.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennosh Asmelash, Henk van Schaik, Levy Berends, Nigel Ogidi Nwankwo, Luc den Otter (86e Joep Strijland), Sam van Huffel (81e Emre Bilgi), Maarten Rieder (53e Donovan de Groot), Delano Ladan (86e Oualid Maatoug), Kursta Cil en Chovanie Amatkaryo