Onder een stralende regenboog boven het jeugdopleiding sportcomplex, de Aftrap, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd van ADO Den Haag onder 13 tegen Vitesse onder 13 op het programma.

Om 10.30 trapten de Zuiderparkers af en de boodschap was duidelijk van beide kanten. ADO Den Haag wilde niet verliezen om bij de bovenste 3 plaatsen te blijven en Vitesse wilde sowieso winnen om de strijd aan te gaan met Feyenoord en Sparta die ook in de top 5 van deze poule vertoeven. In de 7e minuut mocht ADO een hoekschop nemen en Jeroen Haars schopte de bal richting Augustas Grabazis, voor ons niet zo vreemd, in plaats van koppend, de bal met zijn borst achter de verbouwereerde Arnhemse keeper plaatste, 1-0. 2 minuten erna schoot Jeroen Haars richting vijandelijke doel, maar mikte helaas op de paal. En de toon leek gezet. Het spijt golfde op en neer maar de Haagse verdediging stond paraat. In minuut 19 probeerde Jelmar van der Moolen het is een keer met een lange bal naar voren, en bereikte, niet geheel toevallig, Chris Duncan en deze rende het zestienmetergebied in van Vitesse en schoof de bal droog onder keeper, 2-0.

Na de rust en direct van de aftrap van de 2e helft een slechte start van de thuisploeg en dat resulteerde na 30 seconden(!) in de 2-1. Door deze goal werd het weer spannend. Enigszins riepen de Hagenaars dat een beetje zichzelf op zich af want de Arnhemmers rookten bloed en bleven drukken op de achterhoede van ADO Den Haag. Om daar onderuit te komen was er maar één oplossing....inderdaad het 3e doelpunt te maken. Ebi Broug begreep dat het beste door een van zijn specialiteiten te gebruiken. Een mooi afstandsschot van ongeveer 20 meter in de kruising mikken met nog bijna 10 minuten te spelen. De Arnhemmers leken totaal niet van slag wat resulteerde in de 3-2 en de goed fluitende scheidsrechter maakte, na 4 minuten blessuretijd, aan de zeer spannende wedstrijd een einde!

Een verdiende overwinning voor ADO Den Haag onder 13 dat door dit resultaat bij de bovenste teams blijft meespelen.