Zaterdag 5 november moest het team van ADO Den Haag onder 15 het opnemen tegen Ajax onder15, de nummer één uit de competitie. In het begin van de wedstrijd wordt ADO Den Haag al direct onder druk gezet, maar de eerste kansen zijn toch voor de Hagenaars. Een goede versnelling van Jay Huis over rechts met een dito voorzet wordt net gemist door Evan Rottier.

ADO Den Haag herpakt zich redelijk snel en in de 11e minuut is het raak. Uit een corner, genomen door Jesse Spaans, kopt Sam Zeeman de 0-1 in. De vroege goal zorgt er wel voor dat Ajax nog meer druk zet en ADO Den Haag moest alle zeilen bijzetten achterin. Ajax combineert snel, maar ADO Den Haag pareert de aanvallen voldoende. In de 22e minuut komt de aanvaller van Ajax alleen voor doelman Hugo Wentges te staan, maar de laatste bleef koelbloedig en redt op de inzet van de aanvaller. Toch lukte het de Amsterdammers om in de 24e minuut wel door te breken en scoren de 1-1. In de 30e minuut kreeg ADO Den Haag een vrije trap tegen en die werd perfect genomen. De bal suist in één keer in de uiterste hoek naast Hugo Wentges, 2-1.

Als Alex Burghouwt in de 34e minuut nog een kansje kreeg via een voorzet van Jay Huis , is de rust een feit. De grote vraag is of ADO Den Haag het goede spel van de eerste helft kan voortzetten in de tweede helft. Na rust werd een corner van Ajax ingekopt en staat ADO Den Haag in de 42e minuut op een 3-1 achterstand. ADO Den Haag gaf niet op en bleef door vechten. Tot in de 63e minuut wanneer Jesse Spaans doorbreekt en de bal verovert. De keeper van Ajax gaat ogenschijnlijk voor de bal, maar neemt eerst Jesse Spaans mee. Penalty werd geroepen van de bank. Maar de scheidsrechter, die overigens verder goed floot, zag hier toch geen overtreding in, dus bleef het 3-1.

De vechtlust en de strijdvaardigheid van ADO Den Haag wierp op het einde van de wedstrijd toch nog vruchten af. Een keiharde overtreding op Finn van Breemen werd bestraft met een vrije trap voor ADO Den Haag. Youri Regeer nam de vrije trap, waardoor de meekomende Zakaria Amallah de bal in kon koppen, 3-2. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af, waardoor de eindstand 3-2 werd.

Complimenten voor het team, want Ajax heeft ADO Den Haag niet van de mat gespeeld. De Amsterdammers waren net iets scherper en zuiniger met het balbezit dan de Hagenaars. Maar wat hebben de mannen van ADO Den Haag onder 15 zich ingezet en gestreden. Zij doen zichzelf tekort, want een gelijkspel, had meer dan verdiend geweest. Er zijn behoorlijke stappen gemaakt en nu omzetten in punten, zodat we snel uit de onderste regionen verdwijnen. Volgende week wacht thuis Sparta Rotterdam.