ADO Den Haag onder 17 heeft het zich zaterdag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam onder 17 niet bepaald makkelijk gemaakt. Zoals al vaker in deze competitie begon de ploeg van trainer Mark Schuur niet scherp aan de wedstrijd. Dat gaf de Volendammers de mogelijkheid om eenvoudig in de wedstrijd te blijven.

De Haagse ploeg speelde ver beneden hun kunnen, veel foute passes, niet attent op de 2e bal, positioneel vaak niet goed staan en het maken van verkeerde keuzes, maakten dat FC Volendam in de 24e minuut zelfs op voorsprong kwam, bij de eerste de beste kans die zij kregen. Vincente Besuijen schot de bal uit een voorzet van Brian Plat binnen (0-1). Na de openingsgoal leek ADO Den Haag een beetje wakker maar de wedstrijd konden zij voor de rust niet meer doen kantelen.

In de pauze wisselde trainer Schuur Robin van Straaten voor Lucas Leverland Murillo. Na de pauze ging ADO Den Haag direct op zoek naar de aansluitingstreffer wat resulteerde in een actie van Hugo Botermans, die zijn bal net voorlangs zag gaan en een schot van Raoul Soerdjbalie die door keeper Zoetebier werd gered. In de 50e minuut trof spits Hugo Botermans de lat na een pass van Yayha Boussakou. Diezelfde Yayha Boussakou kreeg 6 minuten later een enorme kans op de 1-1, maar zijn schot van dichtbij ging hoog over de ballenvanger.

In het laatste kwartier zette ADO Den Haag aan voor een slotoffensief en met het gewenste resultaat. In de 74e minuut scoorde linksbuiten Yayha Boussakou, op fraaie wijze, de meer dan verdiende gelijkmaker op aangeven van Cas van Altena(1-1). Door deze gelijkmaker rook ADO Den Haag dat de overwinning er nog inzat en ver in de blessuretijd was het aanvoerder Lorenzo van Kleef die met en kopbal de 2-1 scoorde waardoor de 3 punten op De Aftrap bleven. Het was dus een “narrow escape” voor ADO Den Haag onder 17, hopelijk gaan ze nu beseffen dat je er vanaf de 1e minuut moet staan en scherp moet zijn. Zeker gezien het programma van de komende weken, dat zaterdag begint met en uitwedstrijd tegen FC Utrecht onder 17.