Afgelopen vrijdagavond liep ADO Den Haag onder 19 al na 2 minuten achter de feiten aan. De eerste de beste aanval van FC Utrecht kon de bal nog ten koste van een corner van de doellijn gehaald worden, maar uit deze corner kopte de aanvoerder van de thuisploeg zijn team feilloos naar een 1-0 voorsprong. Na de openingstreffer gebeurde er aan beide kanten weinig en de strijd werd dan ook veelal op het middenveld geleverd. Na 35 minuten kreeg Chovanie Amatkarijo de kans op zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Na een steekpass stond hij oog in oog met de Utrechtse keeper maar deze wist de inzet met zijn been te pareren. Op slag van rust kreeg FC Utrecht nog een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen maar Jurrian Jouvenaar redde bekwaam. Coach Rankovic was duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel en liet dit in de pauze dan ook merken.

Na rust kwam ADO Den Haag beter uit de startblokken en in de 55e minuut kwam het naast de thuisploeg. Een vrije trap werd in het strafschopgebied door alles en iedereen geraakt en gemist, maar uiteindelijk was het Levy Berends die de bal het laatste zetje gaf en hiermee de 1-1 op het scorebord bracht. Lang zou deze stand geen standhouden. Binnen 5 minuten scoorde FC Utrecht de 2-1. Onbeheerst verdedigen gaf de speler van FC Utrecht de mogelijkheid om binnen het strafschopgebied te soleren en uiteindelijk de bal achter de Haagse doelman te schieten. Zo moest de Haagse ploeg weer opnieuw beginnen om minimaal een punt mee naar huis te nemen. Enkele mogelijkheden hiertoe kreeg het wel maar echt groot uitgespeelde kansen kreeg het weer niet. Ook de thuisploeg wist niet meer te scoren maar zal daar geen traan om laten omdat de drie punten in Utrecht bleven. Door de uitslagen van zaterdag vindt ADO Den Haag zichzelf terug op een 10e plek (komend van de 5e positie). Het gat tussen de nummer 5 en de nummer 12 is slechts 3 punten.

Volgende weer treft ADO Den Haag Willem II thuis aan en zal het moeten winnen om aanspraak te kunnen blijven op 1 van de belangrijke eerste 8 posities in deze competitie.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash, Henk van Schaik (70e Tyrone Owusu), Levy Berends, Nigel Ogidi Nwankwo, Luc den Otter (80e Oualid Maatoug) Donovan de Groot ((58e Emre Bigli) Kursat Cil (46e Maarten Rieder), Delano Ladan Sam van Huffel (60e Lance Duijvestijn) en Chovanie Amatkarijo,