Zaterdag 19 november stond Sparta als tegenstander op het programma, gezien de stand en het verleden (we hadden nog nooit gewonnen van dit team) konden we een zware wedstrijd verwachten. Bij de wedstrijdbespreking hadden we afgesproken, deze keer te beginnen alsof het de 2e helft was (de 2e helft zijn we namelijk iedere wedstrijd beter dan de 1e ?). Dat bleek een succes, hoewel Sparta goed begon, namen we na een paar minuten de wedstrijd in handen en zetten al vroeg druk, waarmee de Sparta verdediging duidelijk geen raad wist.

In de 5e minuut was het dan ook al raak. Pharell de Macker onderschepte een breedte pass en was niet meer te achterhalen, één op één tegen de keeper faalde hij niet en schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek, waarmee de 1-0 op het bord kwam. Daarna bleven de kansen zich aandienen. In de 10e minuut schoot Yassine Ben Salah, uit een afvallende bal bij een corner, rakelings over. In de 16e minuut zagen we een rush van Pharell de Macker langs een viertal tegenstanders met een overtreding beëindigd worden. We bleven druk zetten en dat resulteerde in de 2-0. Finn van Breemen onderschepte een pass, speelde zich schitterend vrij en gaf de bal op maat aan Pharell de Macker en deze lobde de bal beheerst over de uitkomende keeper. Een prachtig uitgespeeld doelpunt.

Na rust bracht Sparta enkele fysiek sterke spelers in en probeerde het heft in handen te nemen. Dit lukte maar deels, omdat wij ook op dezelfde voet verder gingen en voor ieder meter bleven knokken. Sparta ging wat aanvallender spelen, waardoor wij meer ruimte voorin kregen en daaruit meerdere kansen kregen. Sparta maakte 10 minuten voor het einde nog 2-1, waardoor het toch nog onnodig spannend werd. Als we de 2e helft wat zuiniger met de kansen waren omgesprongen, hadden we deze wedstrijd ruim kunnen winnen. De eerste punten zijn binnen en ze waren verdiend, zo blijven spelen en er komen er nog genoeg bij.