Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Vitesse O15 op het programma voor de mannen van ADO Den Haag O15. ADO Den Haag probeert de punten bij elkaar te sprokkelen om uit de onderste regio weg te blijven, terwijl Vitesse zich al in de top 6 heeft genesteld. Alle reden om te proberen er alles uit te halen wat er in zit.

In het eerste kwartier is het ADO Den Haag dat al direct met een kansje dichtbij een doelpunt was. Vitesse zet echter ook aan, maar ADO Den Haag blijft bij de les. ADO Den Haag zet vervolgens de aanval op via rechts. Jay Huis en Sam Zeeman combineren prima met een voorzet tot gevolg. Jurmain Blanchard kan de bal net niet goed raken, maar houdt er een hoekschop aan over. Als de hoekschop wordt genomen, kopt de verdediging van Vitesse de bal weg, maar al glijdend lukt het Jurmain Blanchard nu wel om de bal goed te raken en scoort de 0-1.

Vitesse kreeg weinig echte kansen, maar kon in de 23e minuut toch de verdediging van ADO Den Haag verschalken en de stand gelijk trekken. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Vitesse zowaar een tweede kans door een verkeerde terugspeelbal, maar David van de Riet was attent en kon de inzet keren. Ruststand 1-1.

In de tweede helft was ADO Den Haag slordiger, maar liet bij vlagen goed voetbal zien. Echter in de 58e minuut zeilt een kopbal van Vitesse over David van de Riet heen en staat ADO Den Haag ineens 2-1 achter. De tweede helft lukt het ADO Den Haag niet meer om een vuist te maken en kansen te creëren. Vitesse maakt veelal gebruik van de lange bal, waar ADO Den Haag probeert te combineren. Als Vitesse in de allerlaatste minuut wederom weet te scoren uit de spaarzame kansen, is de wedstrijd gespeeld, 3-1.

Jammer, want gezien het spelbeeld had er voor ADO Den Haag wederom meer ingezeten. Toch verdient het team complimenten voor de wijze waarop er werd gevoetbald en de mannen van Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen het op fysiek hebben verloren, maar zeker niet op voetbaltechnische kwaliteiten. Volgende week zaterdag staat Feyenoord O15 op het programma.