ADO Den Haag O17 heeft voor de 2e keer in 4 dagen van een Rotterdamse club gewonnen en net als afgelopen woensdag tegen Feyenoord werd ook nu weer de overwinning veiliggesteld in de blessuretijd. Boet Ligtvoet maakte in de 83e minuut de winnende treffer op aangeven van Jean Fritz Boom.

ADO Den Haag begon aan de wedstrijd met wat wijzigingen in de opstelling in vergelijking met de wedstrijd van woensdag. Hugo Botermans en de matchwinnaar van woensdagavond, Yahya Boussakou waren doorgeschoven naar de O19. De selectie van O17 werd versterkt met Anthony Roeg, Timo de Vreede en Mike Das van O16. ADO Den Haag had wel de 1e kans van de wedstrijd, een schot van Anthony Roeg, die zijn debuut als basisspeler maakte, na een pass van Raoul Soerdjbalie ging helaas voorlangs. Omdat Sparta moest winnen om nog kans te maken op een plaats in de kampioenspoule gingen zij wat meer op zoek naar de aanval. In de 10e minuut werd dit initiatief beloond met een goal spits Jason Noslin, die rondde een goed opgezette aanval doeltreffend af 0-1. ADO Den Haag moest nu wel wat meer de aanval gaan zoeken maar echt gevaarlijk werden de Haagse aanvallen niet. Het debuut van Anthony Roeg in de O17 was na 25 minuten voorbij een botsing met Sparta doelman Timmers, zorgde ervoor dat beide mannen met bebloede hoofden van het veld konden en naar het ziekenhuis voor de nodige hechtingen.

Jean Fritz Boom

Ook na deze onderbreking kon ADO Den Haag de wedstrijd niet naar zijn hand zetten, het speelde te onrustig en vaak werd de2e bal niet veroverd. Na de rust leek ADO Den Haag beter uit de kleedkamer te zijn gekomen dan de Rotterdammers. En met resultaat, wanr in de 45e minuut was het Jean Fritz Boom die een voorzet van Rabbi Mwenda knap met het hoofd binnen knikte.

Hierna ging de wedstrijd een beetje alle kanten op, maar geen van beide ploegen kon de wedstrijd naar zich toe trekken. Sparta trainer Demis Xanthoupoulos besloot tot een dubbele wissel om met meer lengte voorin de wedstrijd in Rotterdams voordeel te kunnen beslissen. Dit had echter niet het gewenste resultaat want voor de 4e keer dit seizoen was het ADO Den Haag O17 die in de blessuretijd de wedstrijd in hun voordeel besliste.

Boet Ligtvoet

In de 83e minuut werd Boet Ligtvoet prima aangespeeld door Jean Fritz Boom en zijn solo ronde hij met links knap af en bracht zo de 2-1 eindstand op het scorebord en de 8e seizoenzege voor ADO Den Haag O17.

Door deze zege passeert ADO Den Haag PSV op de ranglijst en is nu de nieuwe koploper met 25 punten uit 11 wedstrijden.

Zaterdag is de laatste uitwedstrijd van de 1e seizoenshelft, tegenstander op Sportcentrum Papendal is dan Vitesse O17.