De wedstrijd tussen Vitesse O17 en ADO Den Haag O17 was een wedstrijd waarin het eigenlijk nergens meer om ging, beide ploegen hadden zich al geplaatst voor de kampioenspoule die na de winterstop begint.

ADO Den Haag speelde niet in zijn sterkste formatie waarin het de afgelopen weken succesvol was geweest. Yahya Boussakou en Hugo Botermans waren doorgeschoven naar de O19 en Samuel Chromek is op weg terug na 2 blessures. Daarom hadden trainers Schuur en Lambooij de opstelling moeten aanpassen. Hierdoor speelde Rabbi Mwenda nu linksbuiten en Jean Fritz Boom op het middenveld en waren Anthony Roeg, Timo de Vreede en Mike Das van de O16 aan de selectie toegevoegd. Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Vitesse voor de winst zou gaan en zette ADO Den Haag onder stevige druk. Wat bij de eerste de beste aanval al een gele kaart op leverde voor doelman Timon Fikkert, omdat hij handelend moest optreden om een Vitesse goal te voorkomen. Vitesse bleef de betere ploeg in de 1e helft en maar sporadisch kwam ADO Den Haag aan een aanval toe. De enige kans voor de rust was van Rabbi Mwenda die zijn schot naast zag gaan.

Na de rust 2 wijzigingen bij ADO Den Haag; Robin van Straaten en Anthony Roeg kwamen in het veld voor Sven Vedder en Rabbi Mwenda. In de 50e minuut kwam Vitesse op voorsprong, een vrije schop werd door spits Nicolas Agrafiotis binnen geschoten. Nu moest ADO Den Haag alle schroom van zich afgooien en op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas in de 55e minuut deed Vitesse de wedstrijd op slot, Mark Bencze scoorde de 2-0. Vitesse hield hierna de wedstrijd eenvoudig onder controle en speelde deze goed uit waardoor de eindstand 2-0 was.

Zaterdag om 15.00 uur is de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft tegenstander op De Aftrap is dan AZ.

Opstelling ADO Den Haag: Timon Fikkert, Joshua Adney (62.Timo de Vreede), Sven Vedder (41.Robin van Straaten), Cas van Altena, Lucas Leverland, Boet Ligtvoet (64.Mike Das), Quincy Does (57. Tré Naujoks), Jean Fritz Boom, Raoul Soerdjbalie, Lorenzo van Kleef en Rabbi Mwenda (41. Anthony Roeg)