De wedstrijd tussen ADO Den Haag O17 en AZ O17 ging nergens meer om, beiden ploegen hadden zich al geplaatst voor de kampioenspoule. Toch gingen beide ploegen vanaf de 1e minuut voor de overwinning, zodat er op De Aftrap een leuke wedstrijd ontstond, die zeker voor de neutrale toeschouwer, het aankijken meer dan waard was.

ADO Den Haag begon deze wedstrijd wel scherp en reeds in de 3e minuut zag Rabbi Mwenda zijn schot op de buitenkant paal belanden. In de 7e minuut was het wel raak, na een Alkmaarse aanval was er een supersnelle omschakeling aan Haagse zijde en de bal kwam bij spits Hugo Botermans die deze kans verzilverde 1-0. Echt lang kon ADO Den Haag niet van de voorsprong genieten, want reeds in de 15e minuut kwam AZ weer op gelijke hoogte, Thijs Oosting scoorde na een mooie aanval de 1-1.

Gelijk ging ADO Den Haag weer op zoek naar mogelijkheden om op voorsprong te komen en reeds in de 21e minuut had dat success. Linksbuiten Yahya Boussakou klopte zijn directe tegenstander op snelheid en zijn voorzet werd door Tré Naujoks binnen geschoten 2-1. In de rest van de 1e helft was ADO Den Haag duidelijk de ploeg met het meeste bal bezit. Wat nog leidde tot kansen voor Lorenzo van Kleef (schot net naast), Rabbi Mwenda (vrije schop in de muur) en vlak voor rust wederom een schot van Lorenzo van Kleef die door de AZ doelman Gouter werd gestopt.

Na de rust ging AZ op zoek naar de gelijkmaker en ADO Den Haag naar de 3e goal. De eerste 30 minuten van de 2e helft waren er kansen voor beide ploegen. De wedstrijd werd pas beslist in de laatste 10 minuten. In de 70e minuut ging Yahya Boussakou weer zijn tegenstander voorbij, zijn schot werd nog gered door de keeper maar in de rebound schot Raoul Soerdjbalie de 3-1 binnen. Hiermee leek de wedstijd beslist, maar in de 72e minuut kreeg AZ nog een strafschop en deze werd benut door Anton Fase, die hiermee de stand op 3-2 bracht. AZ perste er nog een slotoffensief uit, maar de ADO Den Haag verdediging hield stand.

Na de winterstop speelt ADO Den Haag in de kampioenspoule en zo gaan acht ploegen uitmaken wie er landskampioen gaat worden. Met het bereiken van de gedeele eerste plaats in de kampioenspoule is het 1e deel van het seizoen voor deze ploeg al geslaagd.