In een koud en nat zuiden van het land moest ADO Den Haag O19 aantreden tegen de nummer 14 van ranglijst Roda JC. Een wedstrijd om den keizers baard maar waar wel drie punten te verdelen waren.

De Haagse ploeg begon zwak aan de wedstrijd en werd op felheid afgetroefd en mocht van geluk spreken dat het zonder kleerscheuren de eerste 30 minuten doorkwam. Toen pas kreeg ADO Den Haag de eerste mogelijkheid om echt gevaarlijk te worden. Uit een corner kon Donovan de Groot de bal inkoppen maar richtte recht in de handen van de keeper. Enkele minuten later was het Sam van Huffel die door de Limburgse defensie soleerde maar geen kracht meer had om zuiver op doel te schieten. In de 42e minuut kreeg Roda JC een makkelijk gegeven vrije trap te nemen die langs de muur in de vrij gelaten hoek belandde, 1-0.

Donovan de Groot

Na de pauze had de ploeg van coach Rankovic een korte opleving en liet het zien over meer voetbalkwaliteiten te beschikken dan de thuisploeg. Kort achter elkaar kreeg het mogelijkheden om de stand gelijk te trekken en in de 48e minuut was het Donovan de Groot die, na een mislukt schot van Joep Strijland, de bal achter de doelman wist te werken, 1-1. Even leek het ook dat ADO Den Haag zou doordrukken en had het controle over de wedstrijd maar na 64 minuten kreeg doelman Delano Kloos zijn hand niet achter de bal na een afstandsschot en zag de bal in het net belanden, 2-1. Deze domper kwam de Haagse ploeg niet meer te boven en met de staart tussen de benen droop het na 90 minuten af. Een illustratief einde van een eerste seizoenshelft met een aantal ups maar teveel downs. Door deze nederlaag eindigt de ploeg op een teleurstellende 13e plaats op de ranglijst en moet het zich gaan opmaken om lijfsbehoud voor de eredivisie veilig te stellen.

Opstelling ADO Den Haag: Delano Kloos, Tyrone Owusu (59e Hennos Asmelash), Noah van Geenen, Nigel Ogido Nwanko, Brandon Hartsuiker (59e Lars Mennes), Lance Duijvestijn (71e Maarten Rieder), Donovan de Groot, Joep Strijland, Oualid Maatoug (59e Delano Ladan), Sam van Huffel, Emre Bilgi (59e Chovanie Amatkyro)