Voor ADO Den Haag O16 stond als opening van de voorjaarscompetitie de wedstrijd tegen Ajax op het programma. Voor deze competitie hebben ook Feyenoord, PSV, AZ, Sparta en PEC Zwolle zich geplaatst kortom er staan voor de Hagenaars een paar mooie wedstijden op het programma.

Terug naar de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers begonnen voortvarend aan de wedstrijd al in de 1e minuut moest Jack Morauw op een schot handelend optreden. Maar enkele minuten later zal Ajax toch op een voorsprong komen als bij een corner de organisatie niet op orde is en de bal achter Jack Morauw verdwijnt.

ADO Den Haag recht de rug en heeft nog binnen de minuut de mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar Francis Taiwiah wist de prima voorzet van Anthony Roeg niet tot een doelpunt te promoveren. Daarna golft het spel op en neer waarin Ajax met schoten van afstand Jack Morauw te verrassen. Voor ADO Den Haag was Dante Roethof het dichtstbij een treffer maar ziet zijn rush en vervolgens zijn inzet niet het gewenste resultaat hebben.

Vlak voor de rust breekt er een fase aan waarin ADO Den Haag de controle totaal kwijt is en Ajax weg loopt naar in een kort tijdsbestek een 0-4 ruststand.

Na rust wist Ajax wederom uit een standaard situatie de 0-5 binnen te koppen voordat ADO Den Haag iets wist terug te doen als de ingevallen Rini van der Walt op aangeven van Willem v/d Eynde de 1-5 op het bord brengt.

Voor ADO Den Haag zou er niet meer in zitten. Ajax wist hierna via onder ander een strafschop en een afstandsschot de 1-8 eindstand op het bord te zetten. Buiten het teleurstellende resultaat kreeg ADO Den Haag nog een bittere pil te verwerken want het zag aanvoerder Daan Hartemink het veld met rood vroegtijdig het veld verlaten.

Deze wedstrijd was het krachtverschil duidelijk te groot. Komende week staat er geen competitie wedstrijd op het programma op 4 Februari gaat ADO Den Haag de thuis wedstrijd tegen AZ spelen. Let op deze wordt op het terrein van AZ gespeeld.