ADO Den Haag O17 heeft in de kampioenspoule voor O17 in zijn eerste wedstrijd van 2017 goede zaken gedaan. Op een zonnig maar koud Sportcentrum Papendal werd 1-2 gewonnen van Vitesse O17.

Na de blamage van vorige week in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord hadden de mannen van trainers Mark Schuur en Bas Lambooij wel wat recht te zetten. ADO Den Haag begon dan ook sterk aan de wedstrijd, helaas had dat in de 1e 9 minuten weinig resultaat omdat er teveel foute keuzes werden gemaakt. De 1e goede mogelijkheid was er in de 10e minuut toen Hugo Botermans uit een corner van Rabbi Mwenda naast kopte. 3 minuten later was het echter wel raak op aangeven van Hugo Botermans scoorde Quincy Does de 0-1.

Quincy Does

Vitesse probeerde nu uit alle macht om op gelijk hoogte te komen, maar ADO Den Haag hield eenvoudig stand. Toch moest doelman Timon Fikkert nog een keer handelend optreden buiten de 16 toen spits Nikos Agrafiotis in de diepte werd aangespeeld, maar Fikkert redde bekwaam. Toch kwam Vitesse in de 35e minuut wat gelukkig op voorsprong, toen scheidsrechter Bunskoek een stafschop gaf voor een vermeende overtreding aan Haagse zijde. Spits Nikos Agrafiotis liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoort in de rechter beneden hoek de 1-1.

Na de rust gaat ADO Den Haag vol voor de overwinning en komt dan ook op mysterieuze wijze op voorsprong. Bij het uitverdedigen schiet Vitesse keeper Issam el Maach de bal tegen de zijkant van het hoofd van Spits Hugo Botermans, hierdoor krijgt de bal enorm effect en stuitert zo het Vitesse doel in 1-2.

Hugo Botermans

Door zijn wat ongebruikelijke manier van scoren raak Hugo Botermans wel geblesseerd, maar fysiotherapeut Léon van Beelen lapt hem weer op. Na de 1-2 ging de ploeg van trainer Kevin Moeliker en masse op zoek naar de gelijkmaker, maar bij ADO Den Haag stond deze middag verdedigend alles op de juiste plaats. Al moest doelman Timon Fikkert ten koste van een gele kaart nog wel een keer handelend optreden toen Vitesse speler Mark Bencze vrij voor hem opdook. De vrije schop als gevolg van deze overtreding leverde geen goal op voor de Arnhemmers.

Ook in de ruim 7 minuten blessuretijd konden zij de Haagse muur niet meer breken. Volgende week speelt ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Feyenoord O17 en krijgen zij de kans om sportief wraak te nemen. Op de afstraffing van vorige week. De aftrap op Varkenoord is om 12.00 uur.