Op deze mooie winterse zaterdagmiddag kreeg de ploeg van coach Aleksandar Rankovic bezoek vanuit het Friese Haagje, SC Heerenveen. De gasten uit Heerenveen zagen hun eerste wedstrijd vorige week, uit bij Vitesse, afgelast worden vanwege de sneeuwval.

ADO Den Haag kwam deze wedstrijd sterk uit de startblokken en probeerde SC Heerenveen al snel het voetballen onmogelijk te maken. Daar waar menigeen dacht dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat ADO Den Haag de score zou openen was het SC Heerenveen dat in eerste 10 minuten twee grote kansen kreeg om op voorsprong te komen maar Jurrian Jouvenaar en de buitenkant van de paal stonden succes in de weg. Vlak daarna was het Emre Bilgi die namens de thuisploeg een teenlengte tekort kwam om de keeper te verschalken. Hoewel de thuisploeg controle over de wedstrijd leek te hebben was het ook slordig in de passing.

Niet alleen de kansen die SC Heerenveen in het begin van de wedstrijd kreeg waren hier een gevolg van maar ook een grote kans in de 26e minuut. Jurrian Jouvenaar hield zijn ploeg echter op de been. In de 31e minuut werd een vergelijkbare fout de Haagse ploeg wel fataal. Onnodig balverlies op het middenveld was het begin van een Friese counter die de 0-1 op het scorebord bracht.

De Haagse ploeg kon op jacht naar de gelijkmaker die al na 5 minuten zou vallen. Sam van Huffel stuurde Emre Bilgi op links weg die op zijn beurt vanaf de rand van het strafschopgebied de bal doeltreffend in de verre hoek wist te krullen en hiermee de ploegen weer in evenwicht bracht, 1-1.

Ook na rust waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen mogelijkheden waarbij de Haagse doelman de beste bood aan de gasten. Een mistrap belandde pardoes in de voeten van de Friese spits maar die plaatste dit buitenkansje gelukkig aan de verkeerde kant van de paal.

Vlak voor tijd werd de thuisploeg nog gevaarlijk nadat Joep Strijland de bal gevaarlijk voor bracht. Zowel Oualid Maatoug als Chovanie Amatkarijo kwamen net te kort om ADO Den Haag toch nog de overwinning te brengen. Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken met een terechte uitslag. Volgende week gaat ADO Den Haag O19 op bezoek bij Almere City.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Tyrone Owusu, Levy Berends , Cas Altena, Nigel Ogido Nwankwo, Lance Duijvestijn (90e Maarten Rieder), Donovan de Groot, Kursat Cil (©), Delano Ladan (68e Joep Strijland), Sam van Huffel (80e Oualid Maatoug) en Emre Bigli (65e Chovanie Amatkarijo)