Zaterdag stond de wedstrijd ADO Den Haag O15 tegen SC Heerenveen O15 op het programma. Beide teams kwamen elkaar in het begin van de competitie en bekerwedstrijd al tegen. Dat beide ploegen elkaar niet zo ontlopen was aan de uitslagen destijds goed te zien. In de bekerwedstrijd won ADO Den Haag uiteindelijk met strafschoppen na een 0-0 einduitslag, terwijl SC Heerenveen aan het langste eind trok in de competitiewedstrijd (3-2).

Voor ADO Den Haag O15 staat er veel op het spel. Na maandenlang bivakkeren in de onderste regionen is het tijd om het tij te keren. Handhaving in de Eredivisie is het primaire doel en zaak om aansluiting met de middenmoot te kunnen krijgen.

Als de wedstrijd is gestart ziet het publiek een aanvallend ADO Den Haag en een wat terughoudend SC Heerenveen. ADO Den Haag krijgt al in de 7e en 9e minuut kansen om de score te openen. Na een vrije trap van Alex Burghouwt in de 10e minuut probeert de verdediger van SC Heerenveen de bal weg te koppen voor zijn doelman, maar belandt de bal uiteindelijk door zijn toedoen in het doel. 1-0, met een beetje geluk, maar wellicht ook door het goede spel en druk, een afgedwongen voorsprong.

ADO Den Haag is de bovenliggende partij en blijft voetballen. SC Heerenveen komt er nauwelijks aan te pas. In de 18e minuut schiet Jesse Reinders de bal richting het 5 meter gebied. Die bal wordt door Youri Regeer goed ingeschat en het lukt hem net voor de keeper van SC Heerenveen de bal in het doel te koppen, 2-0. De vreugde is groot, maar de wedstrijd is nog lang, dus blijft het opletten geblazen. ADO Den Haag speelt in de eerste helft goed voetbal en houdt het tempo redelijk hoog. SC Heerenveen probeert nog wel de score voor rust bij te trekken , veelal via de lange bal naar voren, maar de verdediging van ADO Den Haag staat zijn mannetje. De ruststand is daardoor een veilige 2-0.

Na rust zien we toch een ander spelbeeld. Ditmaal is het SC Heerenveen dat de druk opvoert en ADO Den Haag daardoor niet meer of nauwelijks laat voetballen. Beide ploegen krijgen over en weer nog kansen waar geen echt gevaar in zit. In de laatste minuten krijgt SC Heerenveen nog een dot van een kans, maar de bal spat op de lat uiteen en in de rebound kan Hugo Wentges de bal alsnog wegwerken.

SC Heerenveen was in de tweede helft sterker maar ADO Den Haag gaf echter niks meer weg en hield stand, waardoor de eindstand 2-0 werd en de dik verdiende 3 punten in Den Haag bleven.

Hierdoor heeft ADO Den Haag uitstekende zaken gedaan om de doelstelling te bereiken. Complimenten voor het hele team, want dit was met recht een teamprestatie om trots op te zijn. Met deze wedstrijd in het achterhoofd geeft het de ploeg het vertrouwen dat zij zo hard nodig hebben.