ADO Den Haag O19 liet vandaag na om de goede start van deze competitie een vervolg te geven. Een nagenoeg collectieve off-day zorgde ervoor dat de thuisploeg met twee vingers in de neus de Haagse ploeg op een 5-2 nederlaag trakteerde.

Al direct vanaf het beginsignaal werd duidelijk de thuisploeg achterover zou leunen om in de omschakeling via een counter gevaar te stichten. Het werd daarbij geholpen door de bezoekers. Al na 5 minuten maakte de Haagse defensie in de opbouw een fout in de passing wat er voor zorgde dat Almere City op een 1-0 voorsprong kwam omdat ook de Haagse doelman door het boogballetje werd verschalkt. ADO Den Haag kreeg vervolgens volop de gelegenheid om te combineren maar het vele balbezit leverde nauwelijks doelrijpe kansen op. In de 29e minuut kreeg het een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren maar Delano Ladan schoot naast het doel. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in nadat een lange bal vooruit verkeerd werd ingeschat door de Haagse defensie, 2-0. Vlak voor rust deed de Haagse ploeg toch wat terug. Een toegekende vrije trap werd door Kursat Cil direct achter de doelman geschoten, 2-1.

Kursat Cil

Iedereen die dacht dat dit de ommekeer zou zijn kwam bedrogen uit. Een minuut later was de marge al weer twee doelpunten en nog voor het rustsignaal kwam de stand op 4-1 voor de thuisploeg.

Coach Rankovic was verbijsterd over het vertoonde spel van zijn ploeg, Na rust was het zelfde spelbeeld te zien. ADO Den Haag wat balbezit mocht hebben van de thuisploeg maar moeite had om gaten te vinden in de Almere City omheining. Tien minuten voor tijd bracht invaller Joep Strijland met een afstandsschot de stand op 4-2 maar de thuisploeg kreeg in de 90e minuut nog een cadeautje om uit pakken. Uit een strafschop kwam de eindstand van 5-2 op het scorebord.

Joep Strijland

ADO Den Haag verloor vandaag niet van een betere tegenstander maar vooral van zichzelf. De strijd en passie die de toeschouwer zag in de eerste twee wedstrijden was compleet verdwenen.

Volgende week komt PSV naar Den Haag in het kader van de KNVB beker. Aanvang van deze bekerwedstrijd is om 15.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Tyrone Owusu, Levy Berends (46e Brandon Hartsuiker), Cas Altena (46e Henk van Schaik), Nigel Ogido Nwanko, Lance Duijvestijn (60e Joep Strijland), Donovan de Groot (64e Oualid Maatoug), Kursta Cil (© 72e Maarten Rieder), Delano Ladan, Sam van Huffel en Emre Bigli