28 januari 2017 had de bond gekozen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht uit. Na de wedstrijdbespreking stapte wij in de bus richting Galgenwaard. Veel ouders waren met eigen vervoer naar de wedstrijd gekomen en zorgden voor de aanmoedigingen. ADO Den Haag begon goed, maar had veel moeite met de sterke en snelle spitsen van FC Utrecht, waarvan er één een bekende was, hij had vorig jaar nog met ons meegespeeld. Helaas maakte hij ook het verschil voor FC Utrecht.

Na een snelle achterstand van 1-0, kwamen wij even snel in de 10e minuut terug op 1-1. Een uittrap van Dani van der Heuvel werd door Pharell de Macker juist ingeschat, waardoor hij alleen voor de keeper kwam en deze kans optimaal benutte. Daarna kregen we nog een paar kansjes die we helaas niet benutte.

In de 20e minuut benutte de spits weer zijn kracht en snelheid om zijn medespeler in staat te stellen de 2-1 aan te tekenen. ADO Den Haag zette opnieuw aan en creëerde een paar kleine kansjes, een prachtig schot van Khallil Dahmani werd nog gekeerd, maar in de 31e minuut zag de FC Utrecht verdediging, bij een doorgebroken Anthony Costella, geen ander oplossing dan een overtreding te maken. De penalty werd koelbloedig door broer Delano Costella benut 2-2.

In de rust was besloten de tegenstander op een ander manier te bestrijden, helaas kon die strijdwijze al snel verlaten worden, toen we in de 7e minuut na rust al met 5-2 achter stonden. Doelpunten in de 37-40-42e minuut en individuele fouten waren daarvan de oorzaak.

Daarna gingen we weer terug naar de oude strijdwijze en was de wedstrijd weer in balans. ADO Den Haag probeerde nog wel maar kwam niet verder dan 5-3 door Abdulrahman Sango. Wat tevens de eindstand was.

Met dank aan mevrouw Rietdijk voor de foto's.