Zaterdag speelde ADO Den Haag tegen de iets sterkere leeftijdsgenoten van Feyenoord. De eerste aanval van de Zuiderparkers leverde al een gele kaart op voor een Rotterdamse verdediger op, wegens het neerhalen van een tegenstander die een veelbelovende kans ontnam van Jordan Gout. De eerste doelrijpe kans was voor Feyenoord. Een van de voorwaartsen liep richting het ADO Den Haag-doel maar Guus Dicke redde bekwaam met zijn voet.

Feyenoord had de pech dat ze vroeg in de wedstrijd 2 blessures hadden, maar werden zeker niet minder door de wissels. Bij balverlies op het middenveld liepen de spelers van Feyenoord wel erg gemakkelijk richting het ADO Den Haag- doel en kon ze nu wel profiteren in de 20e minuut, 0-1.

De beste kans van de thuisploeg viel in de 28e minuut maar er stond geen echte afmaker in het vijandelijke 16 meter gebied. In plaats van 1-1 werd het vlak voor de rust zelfs 0-2 hetgeen de ruststand was.

In de 2e helft probeerde ADO Den Haag het wel, maar was niet bij machte om het de Rotterdammers echt moeilijk te maken. Feyenoord deed niet eens de moeite om de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien waardoor het erg lang 0-2 bleef.

In de 57e minuut schoot een van de beste invallers bij Feyenoord vanaf 20 meter de bal over de verbouwereerde Guus Dicke in het doel waardoor het 0-3 werd. Vlak voor tijd lukte het niet om de eer te redden want zelfs een kopbal van Augustas Grabazis, na een corner van Jordan Gout, miste precisie waardoor de eindstand 0-3 werd.